Rutger Houweling
Rutger Houweling 16 jun 2016

Nu nog een app maken? Kans gemist!

Jarenlang was ‘There’s an app for that!’ een gevleugelde kreet. Eten laten bezorgen; check! De weg vinden; check! Mensen zoeken om mee te daten; inderdaad, ook daar is een app voor! De afgelopen tijd leek een slimme app een sluiproute naar een miljoenenpubliek en dito -bankrekening. Hier vind je bijvoorbeeld hoeveel de grootste iOS-games per dag verdienen?

The sky is the limit

Je kunt het zo gek niet bedenken, of iemand heeft er dus al een handig programmaatje voor gemaakt. Een tijd lang leek the sky the limit voor app-makers, maar op dit moment is de trend eigenlijk het tegenovergestelde. Al onze behoeften lijken inmiddels vervuld, waardoor steeds minder mensen nog apps downloaden!

Dit gegeven is niet helemaal nieuw. Eerder bleek al dat tweederde van de Amerikaanse smartphonegebruikers nul apps per maand downloadt. Zelfstandige app- en gamebouwers vonden het al langer moeilijk om hun programmaatjes te slijten. Opmerkelijk is dat de giganten dit nu ook beginnen te voelen, zo schrijft Recode, op basis van onderzoek van Nomura Research.

En hoe ziet het internationaal?

Internationaal gezien groeit het aantal gedownloade apps nog een beetje, maar de Amerikaanse markt lijkt inmiddels volwassen te zijn. Snapchat en Uber zien nog een fenomenale groei, maar Whatsapp, Messenger, Facebook en Instagram zien deze gestaag afremmen. Begrijpelijk, want consumenten besluiten op een gegeven moment: “Zo, nu heb ik alles wat ik nodig heb.” Voor Facebook geldt natuurlijk dat een derde van de wereldbevolking de app al heeft, dus we hoeven ook niet bepaald medelijden met ze te hebben.

Medelijden is misschien wel op z’n plaats voor de kleine app-makers. Je moet wel met een verdomd goed idee op de proppen komen om het nu nog te maken in de App Store!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nu nog een app maken? Kans gemist!
Sluiten