Daniel Koster
Daniel Koster Tech 29 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Maak in WhatsApp woorden cursief, dikgedrukt en doorgehaald

WhatsApp is één van de meestgebruikte apps ter wereld. Nu is er een WhatsApp update waarmee je je gesprekken weer een stuk leuker kunt maken. Je kunt namelijk woorden cursief en dikgedrukt maken en een streep door je tekst heen zetten. Functies die je natuurlijk wil.

Dikgedrukte woorden in WhatsApp

De WhatsApp-update laat je jezelf wederom beter uiten via de berichtenservice. Het is met de nieuwste update nu mogelijk om (delen van) je tekst anders op te maken. Je kunt zodoende teksten cursief, dik gedrukt en doorgehaald maken. Dat is top, want hierdoor kun je bepaalde woorden of zinnen benadrukken of een andere betekenis meegeven. Je moet echter wel even doorhebben hoe dit werkt. Je doet dit namelijk niet via een sneltoets of iets dergelijks, maar via codes!

Drie verschillende codes

Je kunt door middel van drie verschillende codes het gewenste effect bewerkstelligen:

_Underscore voor cursief_
*Asterisk voor dik gedrukt*
~Tilde voor doorgestreept~

Wat ook goed werkt, is dat je verschillende codes kunt combineren. Zo kun je dus een dik gedrukte tekst krijgen die ook nog eens cursief is. Dit krijg je in het net genoemde voorbeeld voor elkaar door de asterisk voor de underscore te plaatsen aan weerszijden van de tekst:

*_ Dik gedrukt en cursief _*.

Nog meer mogelijkheden met WhatsApp

Al met al is de update een fijne en leuke manier om meer vrijheid op het sociale medium te hebben. Je hebt de codes en het gebruik ervan zo onder de knie. En natuurlijk dit artikel altijd online bij je voor het geval je één van de codes even bent vergeten.

Deze 11 instellingen van WhatsApp ontzettend handig zijn om te kennen. Ook het reageren via Quick Reply is een optie die het checken waard is!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Maak in WhatsApp woorden cursief, dikgedrukt en doorgehaald
Sluiten