Nu op Netflix: hilarische actiekomedie met twee topacteurs

Hoe afgezaagd het concept achter een film ook is, wanneer de cast sterk genoeg is dan kan de film alsnog interessant zijn. Ondanks dat het verhaal achter de Netflix tip van deze week misschien niet extreem slecht is, moet ook deze film het voornamelijk van de acteurs hebben.

Nu op Netflix: The Hitman’s Bodyguard

Als je regelmatig Netflix films kent dan ben je ongetwijfeld bekend met het buddycop genre. Dit soort films draaien vrijwel altijd om twee tegenpolen die noodgedwongen moeten samenwerken. In het begin maken ze veel ruzie, maar uiteindelijk worden ze de beste vrienden. Voorbeelden van dergelijke films zijn Bad Boys, 21 Jump Street en Hot Fuzz.

Ook op Netflix staan zulke films. Denk maar aan Bright en The Hitman’s Bodyguard. Met name deze tweede titel is een echte aanrader.

De film op Netflix draait om Michael Bryce, een lijfwacht die niet kon voorkomen dat zijn beste cliënt werd vermoord. Met als gevolg dat hij zijn titel als ‘beste bodyguard ter wereld’ kwijtraakt. Als hij deze status weer terug wil krijgen moet hij daarvoor een gevaarlijke nieuwe opdracht aangaan.

Er wordt namelijk van hem verwacht dat hij Darius Kincaid, een beruchte huurmoordenaar, vanaf Londen naar het Internationaal Strafhof te Den Haag begeleidt. Deze gaat hier namelijk getuigen tegen zij oude baas, een meedogenloze oud-dictator. Het spreekt echter voor zich dat deze er alles aan gaat doen om de komst van Darius te voorkomen.

Dit klinkt misschien als een interessant uitgangspunt voor een thriller, maar het wordt nog leuker. De bodyguard wordt namelijk gespeeld door Ryan Reynolds, die we natuurlijk kennen van Deadpool en Detective Pikachu. Alsof dat nog niet leuk genoeg is wordt de huurmoordenaar vertolkt door niemand minder dan de legendarische Samuel L. Jackson, welke recentelijk nog in Captain Marvel te zien was als Nick Fury. Een groot feest op Netflix dus.

Opgenomen in Amsterdam

Een leuk detail is dat film deels in Amsterdam is opgenomen. Met name tijdens de actiescènes ga je veel van deze stad terug zien. The Hitman’s Bodyguard is nu via Netflix te bekijken. Mocht je nog zo’n film willen dan kunnen we ook The Nice Guys aanbevelen.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: hilarische actiekomedie met twee topacteurs
Sluiten