Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 14 jun 2019

Nu op Netflix: Batman, maar dan net even anders!

Het nieuws dat Robert Pattinson de nieuwe Batman zal gaan worden viel niet bij iedereen in goede aarde. Er kwam zelfs een petitie om deze casting niet door te laten gaan, maar dat haalde niets uit. Wij vinden dat de beste man gewoon een kans verdient. Al gaat hij sowieso een heel andere Batman worden dan die in deze Netflix film…

Nu op Netflix: Batman Ninja

We hebben Batman al in vele vormen gezien, zelfs in Lego variant. Al hadden we geen anime versie van de gemaskerde superheld verwacht. Toch is dat de stijl die Batman Ninja hanteert en het blijkt nog best een succes ook!

In de film zien we zo’n beetje alle bekende DC Comics personages terugkomen. Naast Batman zelf komen ook Robin, Two-Face, Commissaris Gordon en natuurlijk The Joker in de film voor. Er is zelfs een Harley Quinn.

In Batman Ninja zorgt slechterik Gorilla Grodd er met een tijdmachine voor dat Batman samen met enkele van zijn vijanden naar het oude Japan wordt gestuurd. Daar moet de superheld voorkomen dat het stel boeven op een negatieve manier de geschiedenis gaan herschrijven. Gelukkig zijn er ook een aantal van zijn vrienden aanwezig.

De film is prachtig getekend en met name de actiescènes zijn een genot om naar te kijken. Tevens ziet Joker er erg creepy uit. Niet iedereen zal deze ietwat onconventionele film waarderen, maar als Batman fan zou je hem zeker een kans moeten geven.

Meer Anime

Naast Batman Ninja staan er nog enkele andere anime titels op Netflix, zowel films als series. Je kunt onder andere genieten van One Punch Man, BAKI, Bleach en Fullmetal Alchemist: Brotherhood.

Als je liever naar Batman kijkt dan kun je kiezen voor The Dark Knight en het vervolg daarop, maar ook de klassieke Batman film uit 1989 met Michael Keaton en Jack Nicholson. Uiteraard staan er ook een aantal seizoenen van Gotham op de streamingdienst.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: Batman, maar dan net even anders!
Sluiten