Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 28 mei 2019

Nu op Netflix: bizar maar waargebeurd muziekdrama

Het lijkt erop dat films waarin muzikanten centraal staan op dit moment weer helemaal hip zijn. In veel gevallen gaat het hier om artiesten die vooral hele mooie en gevoelige muziek maakte. The Dirt geeft ons daarentegen een kijkje in de geschiedenis van Mötley Crüe, een enorm foute metalband.

Nu op Netflix: The Dirt

Films rondom bekende muziekartiesten kunnen zeer goed uitpakken. Kijk maar naar het gigantische succes van Queen biopic Bohemian Rhapsody. Ook het aankomende Rocketman wordt nu al erg goed ontvangen.

Alhoewel de privélevens van bovenstaande artiesten nogal controversieel bleek te zijn was de muziek echter nog vrij netjes. Dit in tegenstelling tot Mötley Crüe. Deze groep was namelijk een en al fout.

In The Dirt maken we dus kennis met een beruchte metalband stond niet zozeer bekend om de muziek, maar juist om alles dat ze eromheen deden. De heren waren bijvoorbeeld vrijwel altijd gekleed in leer en droegen foute make-up. Ook beweerde ze ooit iedere bekende gevangenis van binnen te hebben gezien.

Naast de excentrieke optredens krijgen we in de film dus ook te aanschouwen wat de heren buiten het podium allemaal voor streken uithaalden. We zien een hoop drank, drugs en vrouwen en daarvan wordt weinig aan de verbeelding overgelaten.

Netflix

Het is dan ook geen verassing dat de film geregisseerd is door Jeff Tremaine, de man achter de Jackass films en serie. De bandleden worden gespeeld door Colson Baker, Daniel Webber,  Douglas Booth en Iwan Rheon. Deze laatste ken je misschien vanwege zijn rol als de gestoorde Ramsay Bolton in Game of Thrones.

Muziekfilms

Naast The Dirt staan er ook nog een hoop andere muziekfilms op Netflix. Waaronder een liveconcert van de legendarische muziekcomponist Hans Zimmer en een documentaire over Chris Brown.

Meer van deze titels zijn te ontdekken met de speciale genrecodes die je een overzicht laten zien met films en documentaires over muziek. Hoe dit precies werkt lees je in ons uitgebreide artikel.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: bizar maar waargebeurd muziekdrama
Sluiten