Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 9 apr 2019

Nu op Netflix: brute Britse spionageserie wordt de nieuwe Bodyguard

De Britten weten als geen ander hoe je ijzersterke miniseries neerzet. Na The Bodyguard scoort Netflix opnieuw met het Britse Traitors, een razend spannende Original over de Tweede Wereldoorlog. Met bekende gezichten!

Traitors: Netflix scoort met nieuwe serie

Het zijn de nadagen van de Tweede Wereldoorlog. De grote strijd is achter de rug, maar de periode van wantrouwen is nog lang niet voorbij. De betrokken landen moeten nauw samenwerken om Europa weer op te bouwen. De politiek staat op scherp, en de individuele belangen zijn groot.

Landen proberen elkaar te slim af te zijn door overal spionnen te planten. Emma Appleton speelt Feef Symonds, die de taak krijgt om een Russische spion in de Britse regering te ontmaskeren. Eerst zou ze zelf op pad gaan als spion, met als missie om de geallieerden te infiltreren in Duitsland.

Nu de oorlog afgelopen is moet Feef haar training en opgedane kennis anders in gaan zetten. Voor de buitenwereld lijkt ze een saaie kantoorbaan te krijgen, maar onder de radar is ze juist bezig om andere spionnen te ontmaskeren. Steeds meer intel wijst erop dat de Russen op grote schaal onder andere de Britse overheid hebben geïnfiltreerd.

Dat levert een verslavend thriller-sausje op, zoals de beste boeken van John le Carré. En, zoals je van Bodyguard ook gewend bent. Keeley Hawes, die daarin de politica speelde wiens leven beschermd moest worden, speelt ook een belangrijke rol in Traitors. De rest van de cast is tevens indrukwekkend.

Netflix traitors

Politieke intriges

De miniserie werd eerder al uitgezonden op het Britse Channel 4, met lovende recensies als resultaat. Geen grootse oorlogsscènes, maar achterdocht, zenuwslopende confrontaties en politieke intriges om je vingers bij af te likken. Met een script dat zeer strak in elkaar steekt en een budget waar je U tegen zegt.

Een intrigerend tijdperk waar je eigenlijk weinig over hoort of leest, maar waarin juist zeer interessante dingen gebeuren. Je kunt alle zes de afleveringen van Traitors nu op Netflix checken!

Ben je toch meer geïnteresseerd in de Eerste Wereldoorlog? Dan moet je deze serie eens checken, ook een gloednieuwe oorlogsserie die nu op Netflix staat. Van Vlaamse bodem. Sterker nog, het is de meest dure Belgische serie ooit!

?Check dit ook: Er komt een derde serie rondom The Walking Dead

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: brute Britse spionageserie wordt de nieuwe Bodyguard
Sluiten