Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 22 jun 2019

Nu op Netflix: dance documentaire met Nederlands tintje

De reden dat Netflix nog steeds zo enorm populair is waarschijnlijk de veelzijdigheid van het platform. Er staan naast vele films en series bijvoorbeeld ook allerlei documentaires op. In veel gevallen over misdaad en andere narigheid, maar soms zijn er ook leuke onderwerpen. Zoals bijvoorbeeld muziek.

Nu op Netflix: What We Started

Of je het nou leuk vindt of niet, wij Nederlanders hebben nooit echt bekend gestaan om onze geweldige films. We zouden in eerste instantie willen zeggen dat dit voor muziek ook geldt, maar daar is de afgelopen 10 jaar echter flink verandering in gekomen. Rond 2010 werd EDM, oftewel Electronic Dance Music, namelijk steeds populairder. De vertegenwoordigers van dit genre kwamen opvallend vaak uit Nederland.

Dit was waarschijnlijk ook de reden dat de makers van What We Started De Nederlandse DJ Martin Garrix een centrale rol in hun documentaire hebben gegeven. Tevens wordt de Britse Carl Cox gevolgd. Het doel hiervan is de opkomst en populariteit van EDM in kaart te brengen. Naast de eerdergenoemde namen komen ook mensen als David Guetta, Tiesto, Steve Angello, Usher en Ed Sheeran aan het woord.

What We Started is destijds vrij goed ontvangen bij de liefhebbers van EDM. Mocht jij ook tot die groep behoren dan is het dus zeker een aanrader. Hetzelfde geldt voor als je er eigenlijk weinig mee hebt maar wel nieuwsgierig bent.

Meer muziekdocumentaires

Mocht deze titel bij je in de smaak vallen, dan kun je daarna nog meer muziekgerelateerde documentaires checken. Netflix heeft onder andere documentaires over Foo Fighters, Steve Aoki en Beyoncé. Ook staan er films op de streamingdienst waarin muziek centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan The Dirt of School of Rock.

Kijk je liever een leuke komedie dan zou je Jackass The Movie weer eens kunnen checken. Meer tips op het gebied van Netflix lees je hier.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: dance documentaire met Nederlands tintje
Sluiten