Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 19 jun 2019

Nu op Netflix: prachtige live-action variant op Disney klassieker

2019 lijkt het jaar te zijn van de live-action Disney remakes. Naast de onlangs verschenen Dumbo en Aladdin films verschijnt later dit jaar namelijk ook de langverwachte nieuwe versie van The Lion King. In de tussentijd kun je jezelf op Netflix vermaken met een andere live-action verfilming van een Disney klassieker. Al gaat het hier eigenlijk om een verfilming van het originele verhaal.

Nu op Netflix: Mowgli – Legend of the Jungle

De meeste klassieke Disneyfilms zijn gebaseerd op een bestaand verhaal. Zo ook dat van Jungle book. Hiervoor is namelijk inspiratie gehaald uit een gelijknamige verhalenbundel die in 1894 al uitkwam. Disney heeft het alleen wat kindervriendelijk gemaakt, zoals ze dat eigenlijk altijd doen.

Vorig jaar verscheen er echter een nieuwe verfilming van het verhaal, maar dit keer wat trouwer aan dat van de oorspronkelijke schrijver. Het gaat hier om Mowgli: Legend of the Jungle, een film die ook via Netflix te zien is.

Ook deze versie draait om een jongetje dat opgevoed is door wolven en daarbij meerdere dieren als vriend heeft. Het is verschil is echter dat alles dit keer een stuk rauwer en realistischer is. Verwacht dus geen dansjes en liedjes, maar een pakkend verhaal omtrent een kind dat moet overleven in de jungle.

Er zit zelfs een scene in waarover meerdere ouders bij Netflix geklaagd hebben, omdat hun kinderen er erg van zouden kunnen schrikken. Toch is de film ook weer niet zo extreem gewelddadig als bijvoorbeeld Game of Thrones, waardoor hij prima geschikt is voor tieners.

Visueel indrukwekkend

Naast dat er een verfrissende kijk op het bekende verhaal wordt gegeven is Mowgli ook op visueel vlak de moeite waard. Niet alleen de omgevingen, maar vooral ook de dieren zijn een genot om naar te kijken. Om het feest compleet te maken zijn stemmen ingesproken door enkele topacteurs, waaronder Christian Bale, Benedict Cumberbatch, Andy Serkis en Cate Blanchett.

Mowgli is nu Netflix te bekijken. Meer Netflix nieuws en aanraders zie je in ons overzicht.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: prachtige live-action variant op Disney klassieker
Sluiten