Nu op Netflix: muzikale komedie vol Rock-‘n-roll

Ondanks dat er recentelijk wat zware kost aan de streamingdienst is toegevoegd heb je ook Netflix films waarvan het hele gezin kan genieten. Een voorbeeld daarvan is School of Rock, een muzikale komedie boordevol Rock-‘n-roll en met een hoofdrol voor Jack Black.

Nu op Netflix: School of Rock

Aangezien we eerder deze week twee gewelddadige films als Netflix tip hadden komen we nu met een gezelligere titel. Naast dat er een hoofdrol is voor de goedlachse Jack Black zit de film ook nog boordevol met muziek. Het gaat hier om School of Rock.

De film draait om Dewey Finn, een fanatiek zanger en gitarist. Ondanks zijn enorme ambitie besluiten zijn mede-muzikanten hem uit de band te gooien, waardoor hij naast zijn passieproject ook zijn baan verliest. Ondanks dit drama wil de huisbaas dat er huur betaalt gaat worden. Dewey is hierdoor genoodzaakt om een baan te zoeken.

Als Dewey vervolgens een telefoontje aanneemt waarin zijn huisgenoot een baan aangeboden krijgt doet hij alsof hij degene is die in aanmerking komt. Het blijkt te gaan om een functie als leraar op een exclusieve school. De directie trapt erin en Dewey mag komen werken.

Ondanks dat zijn nieuwe baan hem redelijk afgaat kan hij zijn passie voor Rock-‘n-roll niet naast zich neerleggen. Vandaar dat hij besluit om de kinderen in het geheim muziekles te gaan geven. Al snel vormen ze een geheel nieuwe rockband.

Het leukste aan School of Rock is dat de film voor meerdere doelgroepen interessant is. Zo is het voor kinderen een leuke komedie, en voor rockliefhebbers een feest van herkenning. Daarnaast is er een hoofdrol voor Jack Black, wat eigenlijk altijd wel lachen is.

Meer muziekfilms

Heb je liever een Rock-‘n-roll film die niet zo kindervriendelijk is? Dan kunnen we The Dirt aanraden, een biopic die gebaseerd is op de controversiële metalband glamour metal band Mötley Crüe. Naast een hoop drank, drugs en strippers heeft de film ook een rol voor Iwan Rheon uit Game of Thrones.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: muzikale komedie vol Rock-‘n-roll
Sluiten