Nu op Netflix: 6 fonkelnieuwe films en series | Week 43 2019

Hoe leuk het weekend ook was, er is altijd een reden om uit te kijken naar de daarop volgende maandag. Dit omdat er daarmee een nieuwe week aanbreekt. En een nieuwe week brengt vrijwel altijd nieuwe films en series op Netflix met zich mee!

Gezien er soms meer dan 40 nieuwe titels verschijnen maken wij iedere week een overzicht van degene die er wat ons betreft het meeste uitsprongen. Dat kan zijn omdat ze zo goed zijn, maar ook omdat er veel controverse rondom de betreffende film of serie was.

Nu op Netflix: Horror en Nederlandse Netflix original

Wat ons betreft is Netflix goed bezig. Er zijn de afgelopen maand namelijk een kleine 150 nieuwe titels aan de dienst toegevoegd en er gaat ongetwijfeld nog wat bijkomen. Hieronder zie je een beknopt overzicht van wat er vorige week aan Netflix is toegevoegd:

The Game Changers

Plantaardig eten lijkt de laatste jaren steeds populairder te zijn geworden. Toch zijn er nog veel mensen die er sceptisch over zijn. Met name personen die op hoog niveau willen presteren in de sportschool. In de documentaire The Game Changers gaat een voormalig topsporter uitzoeken of plantaardige voeding nou echt zo slecht voor je spiermassa is als vaak gedacht wordt.

Naast eigen ervaringen van de maker worden er ook een hoop bekende topsporters ondervraagd, waaronder Dotsie Bausch, Patrik Baboumian en Arnold Schwarzenegger. Lees hier een uitgebreide review van de film.

Molly’s Game

Aaron Sorkin is een zeer succesvolle schrijver van filmscripts die met de film Molly’s Game ook zijn regiedebuut wist te maken. Dit  gaat over een vrouw die bakken met geld weet te verdienen als gastvrouw van high-class pokertoernooien. Dit wekt argwaan van de FBI, die vervolgens een kijkje komt nemen. Wat ons betreft een goed uitgangspunt voor een spannend Netflix avondje.

Toon

Netflix heeft enorm veel goede internationale content, maar Nederlandstalige series die de moeite waard zijn komen een stuk minder vaak voor. Al kan Toon daar zomaar verandering in gaan brengen. Deze voor KPN gemaakte serie werd namelijk een tijdje geleden overgekocht door Netflix en is sinds vorige week op de dienst te zien.

Het verhaal draait om een sociaal onhandige componist die door een filmpje per ongeluk beroemd wordt. Met als gevolg dat hij zich staande moet houden in de showbizzwereld, een plek waar hij zich absoluut niet thuis voelt. Gelukkig levert dit wel een hoop hilarische situaties op.

Lees hier een recent interview met de hoofdrolspeler en regisseur.

Eli (Netflix original)

In de aanloop van Halloween had Netflix 5 horrorfilms gepland staan, waarvan er nu al 4 verschenen zijn. De meest recente daarvan is Eli. Dit gaat over een patiënt die een experimentele behandeling ondergaat. Ondanks dat de arts hem belooft dat hij beter gaat worden blijkt het al snel een hele andere kant op te gaan.

De voor Netflix geproduceerde film werd gemengd ontvangen en kijkers waren met name erg verdeeld waren over het opvallende einde. Wat ons betreft een titel die je zelf moet checken om te kunnen zien wat jij ervan vindt.

La Case de Las Flores

Bij de titel van deze serie moesten we in eerste instantie denken aan La Casa de Papel, maar dit blijkt echter een compleet andere serie te zijn. Het gaat hier namelijk om een duistere komedie over een disfunctionele familie die een bloemenzaak beheert.

The Laundromat (Netflix original)

Naast horrorfilms blijft Netflix ook investeren in andere genres. Zo kun je sinds kort genieten van The Laundromat, een film rondom het spraakmakende Panama Papers-schandaal.

Meer over Netflix lees je op onze regelmatig bijgewerkte overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: 6 fonkelnieuwe films en series | Week 43 2019
Sluiten