Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 20 jul 2019

Nu op Netflix: recente show van Nederlandse topcabaretier

Bij het geven van Netflix tips proberen we naast films en series ook af en toe een documentaire aan te raden. Dit omdat een beetje afwisseling soms wonderen doet. Gezien echter niet iedereen zin heeft om een zware docu te gaan bekijken raden we soms ook een cabaretshow aan. Dit keer hebben we een wat onbekendere show van een artiest die jullie ongetwijfeld zullen kennen.

Nu op Netflix: Hans Teeuwen – Echte Rancune

De kans dat jij nog nooit van Hans Teeuwen gehoord hebt achten we vrij klein. Dit omdat een kleine 20 jaar geleden zo’n beetje iedereen het over deze grofgebekte cabaretier leek te hebben. Deze tijden liggen inmiddels alweer ver achter ons, maar gelukkig laat de tegendraadse cabaretier nog steeds weleens wat van zich horen. Niet alleen via zijn social media kanalen, maar er verschijnt ook weleens wat op Netflix.

De meest recente show die hij uitgebracht heeft dateert echter alweer uit 2016 en sinds een tijdje via Netflix te bekijken. Het spreekt voor zich dat er weer een hoop controversiële thema’s worden aangesneden.

Opvallend is dat Hans dit keer ook veel zelfspot lijkt te hebben. Als cabaretier met talloze gekke typetjes zou je kunnen zeggen dat hij zichzelf wel vaker voor schut heeft gezet, maar dit keer lijken we ook zijn kwetsbare kant te zien.

Ook in het Engels

Mocht jij liever cabaret in het Engels kijken dan kun je alsnog met deze tip uit de voeten. Dit omdat Hans Echte Rancune ook in het Verenigd Koninkrijk opgevoerd heeft. Het is qua inhoud misschien net wat anders, maar ook zeker de moeite waard.

Mocht jij nog meer cabaret willen zien dan raden we je ook ‘Zacht van binnen’ van Peter Pannekoek aan. Je kunt tevens een hoop shows van Internationale comedians op Netflix vinden. Denk hierbij aan Jim Jefferies en Kevin Hart. Wie weet kan zelfs het controversiële ‘Historical Roasts’ je bekoren.

Meer Netflix tips en de laatste nieuwtjes omtrent deze streamingdienst lees je in het overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: recente show van Nederlandse topcabaretier
Sluiten