Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 23 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Nu op Netflix: 6 fonkelnieuwe films en series | Week 39 2019

Er is weer een nieuwe week aangebroken en dat betekent gelukkig ook dat er in de dagen daarvoor nieuwe content op Netflix is verschenen. Reden genoeg om eens enkele van die films en series uit te lichten, zoals we dat iedere maandag doen. Dit keer hebben we onder andere twee superheldenfilms en een van de grootste kaskrakers die in 2015 verschenen is.

Nu op Netflix: vier gloednieuwe films en twee series

Ook deze maandag gaan we weer ons best doen om jullie week goed van start te laten gaan. Zoals altijd doen we dat door een overzicht te maken van wat er nieuw is op Netflix. Dit keer hebben we naast twee topfilms ook ruimte voor enkele guilty pleasures. Tevens willen we jullie wijzen op een interessante nieuwe documentaireserie.

Straight Outta Compton

Met het succes van titels als Bohemian Rhapsody en A Star Is Born lijkt het alsof muziekfilms weer helemaal in zijn. Toch mag niet vergeten worden dat er in 2015 al enorme successen werden geboekt met Straight Outta Compton, een biopic rondom de legendarische hip-hop groep N.W.A.

De film werd zowel bij de critici als het grote publiek erg goed ontvangen, dus de kans is groot dat jij er ook van gaat genieten. Ideaal voor een lange Netflix avond!

Call Me by Your Name

Naast gangsters en superhelden heeft Netflix ook ruimte voor goede dramafilms. Het perfecte voorbeeld daarvan is misschien wel Call Me by Your Name, dat vorig jaar flink in de prijzen viel.

De film gaat over een Amerikaanse student die tijdens zijn reis naar Italië gevoelens ontwikkelt voor de zoon van het gezin waar hij verblijft. De manier waarop dit in beeld gebracht is zorgde na afloop van de première op het Sundance Film Festival voor een staande ovatie. Wat ons betreft een goede aanwinst voor het Netflix-aanbod dus.

Justice League

In tegenstelling tot concurrent Marvel heeft DC Comics haar fans de afgelopen jaren regelmatig teleurgesteld. Zo waren de meeste fans erover eens dat Justice League best wel een tegenvaller was.

Mocht jij de film destijds overgeslagen hebben dan kan het echter geen kwaad om eens te checken of hij echt zo slecht is. Daarnaast geeft Justice League je de mogelijkheid om zowel Wonder Woman als Aquaman nog een keer in actie te zien, twee superhelden welke eigenlijk altijd leuk zijn om naar te kijken.

Lego DC Comics Super Heroes: The Flash

Heb jij wel zin in wat superheldenvermaak maar vind je dat het hierboven genoemde Justice League zichzelf te serieus neemt? Dan kun je misschien beter kiezen voor Lego DC Comics Super Heroes: The Flash. Het gaat hier om een Lego film rondom The Flash, een DC-personage dat deel uitmaakt van het Justice League team.

Gezien dit project gericht was op de DVD-markt is het kwalitatief echter niet te vergelijken met bijvoorbeeld Lego Batman. Toch is het een leuke Netflix film voor tussendoor.

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates (Netflix Original)

Als liefhebbers van technologie en innovatie zijn we natuurlijk goed bekend met Microsoft, een van de grootste softwarebedrijven aller tijden. Vandaar dat we er wel oren naar hadden toen we hoorde dat er een Netflix serie rondom oprichter Bill Gates zou komen. Gezien jij nu op deze site kijkt is de kans groot dat deze documentaire voor jou ook interessant is.

Disenchantment (Netflix Original)

Ondanks dat de razend populaire animatieserie The Simpsons nog steeds niet ten einde gekomen is zijn de makers al wel bezig met nieuwe projecten. Zoals het vorig jaar verschenen Disenchantment, een komische Netflix Original die als parodie op het fantasygenre gezien kan worden.

Gezien het succes is er nu ook een tweede seizoen gemaakt, dat sinds vorige week op Netflix te bekijken is. Een lijstje met nog meer animatieseries die gericht zijn op volwassenen kun je hier bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: 6 fonkelnieuwe films en series | Week 39 2019
Sluiten