Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 25 mei 2019

Nu op Netflix: oorlogsklassieker die je gezien MOET hebben

Er zijn soms van die films waarvan iedereen ze wel van naam kent, maar slechts een gedeelte hem daadwerkelijk gezien heeft. Wat in veel gevallen eigenlijk erg zonde is. Want de betreffende film is niet voor niets zo bekend. Gelukkig biedt Netflix ons de mogelijkheid om deze klassiekers als nog eens te checken.

Nu op Netflix: Full Metal Jacket

Ondanks alle nieuwe blockbusters die uitkomen blijven klassiekers eigenlijk nog wel de mooiste films. Deze heb je natuurlijk in alle soorten en maten, maar er zitten opvallend veel oorlogsfilms tussen. Een genre dat gezien de zware toon niet iedereen evenveel zal aanspreken. Full Metal Jacket van de legendarische regisseur Stanley Kubrick is echter zo’n film die voor iedereen wat wel te bieden heeft.

In deze Kubrick klassieker zien we een groep jonge soldaten in opleiding. Tijdens hun verblijf worden ze keihard aangepakt door de keiharde Sergeant Hartman, die de jonkies van vroeg tot laat drilt. Dit levert zowel hilarische als dramatische momenten op. Als de training erop zit worden de kersverse soldaten uitgezonden naar Vietnam, waar blijkt dat die snoeiharde training nog maar het begin was.

Grappig maar ook grimmig

Full Metal Jacket staat bekend de bizarre scenes tijdens het trainingskamp waarin een opgefokte sergeant zijn pupillen toeschreeuwt. De impact die dit maakt is voornamelijk te danken aan het geweldige spel van de acteurs. Dit is eigenlijk al reden genoeg om de films eens te checken. Daarnaast is het bijzonder hoe de film gedurende de tweede helft van toon weet te veranderen. Waar de film nog vrij luchtig begint wordt de sfeer naar mate de film vordert steeds grimmiger.

Full Metal Jacket is nu te zien op Netflix. Mocht je liever een oorlogsfilm zien die wat minder oud is dan kunnen we je Fury aanraden. Liever wat nieuws? Dan kan ook! Hier hebben we een overzicht van wat er sinds mei op de streamingdienst staat.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: oorlogsklassieker die je gezien MOET hebben
Sluiten