Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 23 mei 2019

Nu op Netflix: heerlijke actiekomedie met Ryan Gosling

We leven in een tijdperk waar films elkaar alsmaar proberen te overtreffen. Het moet altijd nog groter, spannender en spectaculairder. Gezien het vaak goede titels oplevert niks mis mee natuurlijk. Toch is het af en toe ook weleens fijn om gewoon een leuke Netflix film te zien, zoals The Nice Guys met Ryan Gosling en Russell Crowe.

The Nice Guys op Netflix

We leven in een tijdperk waar qua films en series vrijwel niets meer origineel is. Ondanks dat er af en toe nog iets vernieuwends uitkomt is dat dan helaas een uitzondering op de regel. Gelukkig kan een goede uitwerking ervoor zorgen dat een welbekend concept nog steeds leuk is. Een goed voorbeeld hiervan is The Nice Guys. Deze film is nergens origineel of revolutionair, maar desondanks erg vermakelijk.

Het verhaal draait om een weinig succesvolle privédetective die de moord op een pornoster moet onderzoeken. Als hij – met frisse tegenzin – besluit om zijn krachten te bundelen met kleerkast Jackson is dat het begin van een bizar avontuur.

Dit klinkt waarschijnlijk als een standaard buddy cop film en dat is het eigenlijk ook. Maar dan wel met topacteurs Ryan Gosling en Russell Crowe. Het leuke is dat beide acteurs hier een personage spelen dat op het eerste gezicht niet zo bij ze past. Zo speelt hunk Gosling dit keer een onzekere klungel en staat Crowe met zijn opgeblazen fysiek mijlenver van de actieheld die hij in Gladiator was. En geloof ons, dit is verrassend leuk om naar te kijken.

Naast het sterke acteerwerk bevat de film een nagenoeg perfecte balans tussen actie en humor. Wat ons betreft een ideale titel om bij te ontspannen. Een leuk detail is dat het geheel geregisseerd is door Shane Black, dezelfde man die verantwoordelijk was voor Iron Man 3 en de Predator remake. The Nice Guys is nu via Netflix te checken.

?Check dit ook: Paranoid op Netflix: zie jij al deze twists aankomen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: heerlijke actiekomedie met Ryan Gosling
Sluiten