Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 25 jun 2019

Nu op Netflix: vergeten sciencefiction pareltje

Als je de naam J.J. Abrams hoort dan denk je waarschijnlijk direct aan Star Wars. Naast dat hij The Force Awakens gemaakt heeft gaat hij namelijk ook het aankomende The Rise of Skywalker regisseren. Al heeft de beste man ook nog enkele andere interessante sci-fi projecten op zijn naam staan, waaronder Netflix film Super 8.

Nu op Netflix: Super 8

Met het ruime aanbod van streamingdiensten is het onmogelijk om alles bij te blijven houden. Toch zijn er titels die je gewoon een keer gezien moeten hebben. Zoals bijvoorbeeld de klassieke films als Full Metal Jacket en Snatch.

Naast klassiekers heb je ook van die films die slechts een paar jaar oud zijn, maar door de grote hoeveelheid nieuwe content een beetje vergeten zijn geraakt. Wat soms erg zonde is, omdat een aantal ervan zeker het kijken waard zijn. Een goed voorbeeld daarvan is naar onze mening Super 8, die gelukkig ook op Netflix staat.

Dit keer draait het verhaal om een groepje kinderen dat fanatiek in de weer is met het schieten van hun eigen zombiefilm. Als ze een poging doen om s’nachts een scene op te nemen zijn ze tot hun grote schrik getuigen van een treinbotsing. Dit blijkt slechts nog maar het begin van een reeks onverklaarbare gebeurtenissen waarvoor de vrienden een oplossing moeten vinden.

De film is geregisseerd door J.J. Abrams, die wel affiniteit heeft met het sciencefiction genre. Hij geeft aan zijn inspiratie onder andere uit de oude Spielberg films gehaald te hebben. Het is daarom ook geen toeval dat die laatste het project mee heeft geproduceerd.

Sfeervol sciencefiction verhaal

In tegenstelling tot de recente sci-films die vooral op spektakel gericht zijn is Super 8 vooral een sfeervol verhaal en dat is eigenlijk wel verfrissend. Al zit er desondanks meer dan genoeg actie in de film. Een ander pluspunt is de cast. Deze mag dan wel voor een groot deel uit kinderen bestaan, maar ze doen het erg goed.

Super 8 is nu op Netflix te bekijken. Mocht de film je echter niet aanspreken dan is Batman Ninja misschien wel wat voor jou.

 

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: vergeten sciencefiction pareltje
Sluiten