Nu op Netflix: geweldig gangsterdrama met topcast

Netflix heeft zich gisteren wederom bewezen als hét platform om series op te bingen. Dit omdat er maar liefst drie hele populaire series aan de dienst zijn toegevoegd. Daarnaast kunnen we vanaf aankomende donderdag ook nog eens gaan genieten van het nieuwste seizoen van Stranger Things. Mocht jij echter niet zo’n seriekijker zijn dan staan er gelukkig ook nog een hoop films op de streamingdienst. Waaronder enkele noemenswaardige klassiekers.

Nu op Netflix: Goodfellas

Als jij jezelf ooit een beetje met filmregisseurs hebt bezighouden, dan zal je ongetwijfeld gehoord hebben van Martin Scorsese. De man maakt namelijk al ruim 50 jaar films en was onder andere verantwoordelijk voor klassiekers als The Departed, Raging Bull, Taxi Driver en The Wolf of Wall Street. Ook maakte hij de legendarische misdaadfilm Goodfellas. Een film die je, net als onze vorige Netflix aanrader Apocalypse Now, een keer gezien moet hebben.

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal rondom Henry Hill, een beruchte Amerikaanse gangster. Hij krijgt de moeilijke taak om zijn gezinsleven te combineren met een de keiharde werkzaamheden als topcrimineel. Natuurlijk met alle gevolgen van dien.

Met name de cast is noemenswaardig. Naast de geweldige Robert De Niro heeft ook Joe Pesci, die je ongetwijfeld kent uit Home Alone, een grote rol. Tevens bevat de film flink wat geweld en is ook het taalgebruik niet altijd even netjes. Precies zoals je dat graag hebt in een gangsterfilm.

Meer misdaadfilms

Als misdaadfilms je ding zijn dan kun je ook genieten van Blow, Reservoir Dogs, Shot Caller en Shaft. Tevens staan er naast Goodfellas nog enkele andere Scorsese films op Netflix, namelijk The Departed, Mean Streets en The Wolf of Wall Street.

Daarnaast verschijnt eind dit jaar The Irishman op Netflix, een misdaadfilm waarin zowel Robert De Niro als Joe Pesci weer te zien gaan zijn. Daarnaast is er een rol voor niemand minder dan Al Pacino.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: geweldig gangsterdrama met topcast
Sluiten