Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 11 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: ondergesneeuwde Tarantino film

Vanwege het alsmaar toenemende Netflix aanbod zien wij het als taak om jou te wijzen op de verborgen pareltjes. Al lichten we af en toe ook een wat bekendere film of serie uit. Bijvoorbeeld als deze door de jaren heen een beetje ondergesneeuwd is door andere titels. Dit keer delen we echter een film waarin ook de personages ondergesneeuwd (of eigenlijk ingesneeuwd) worden.

Nu op Netflix: The Hateful Eight

Hoe populair Netflix en andere vormen van digitale media ook mogen zijn, als je mensen vraagt om 5 filmregisseurs op te noemen dan zullen de meeste met hun mond vol tanden komen te staan. Mocht ze echter toch een paar namen weten dan zal daar hoogstwaarschijnlijk Quentin Tarantino bijzitten.

Deze Amerikaanse filmmaker maakt al zo´n 30 jaar films en staat vooral bekend om zijn eigenzinnige stijl. Zo gaan bijna al zijn films over keiharde misdadigers maar horen we ze tussen hun gruweldaden door over de meest alledaagse zaken praten. Daarnaast zit zijn werk vol met ontelbare verwijzingen naar zowel bekende als minder bekende klassiekers.

De bekendste Tarantino titels zijn natuurlijk Pulp Fiction en de Kill Bill films. Daarnaast deed ook Django Unchained het erg goed aan de bioscoopkassa. Het in 2015 verschenen The Hateful Eight werd weliswaar ook vrij aardig ontvangen, maar is inmiddels weer een beetje in de vergetelheid geraakt.

Dit terwijl de film prima Netflix vermaak weet te bieden voor een saaie doordeweekse avond. Het verhaal is vrij simpel: Acht mensen (waarvan het grootste deel natuurlijk crimineel is) worden vanwege een sneeuwstorm gedwongen samen de nacht door te brengen in een herberg. Als er een dode valt is dat een begin van een onderlinge strijd.

Once Upon a Time in Hollywood

Naast vermaak is The Hateful Eight de perfecte manier om alvast een beetje in de stemming te komen voor Once Upon a Time in Hollywood, de eerstvolgende film die Quentin Tarantino gaat uitbrengen. Niet op Netflix, maar in de bioscoop.

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat rollen hebben voor onder andere Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino en Leonardo DiCaprio. Bekijk hier alvast een trailer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: ondergesneeuwde Tarantino film
Sluiten