Nu op Netflix: Vermakelijke thriller met Game of Thrones ster

Je vast weleens zo’n avond of middag waarop je zin hebt in simpel vermaak. De één kijkt in dat geval naar de zoveelste aflevering van Temptation Island, maar misschien heb jij liever een vermakelijke horrorthriller. In het tweede geval hebben we een leuke Netflix tip voor je.

Nu op Netflix: The Purge

Hoe hard politie en justitie ook hun best doen, we vrezen dat misdaad altijd zal blijven bestaan. In de film The Purge lijken ze er echter een oplossing voor gevonden te hebben. We zien daarin namelijk een Amerika dat eens per jaar een dag organiseert waarop alle misdaad toegestaan is.

Dit evenement wordt ‘de zuivering’ (in het Engels ‘The Purge’) genoemd en duurt 12 uur. In deze tijdsperiode is alles toegestaan en zijn er ook geen hulpdiensten beschikbaar. Tijdens dit evenement kunnen mensen die behoefte hebben om de wet te overtreden dus volop hun gang gaan.

Aangezien echter niet iedereen de behoefte heeft om rotzooi te trappen zijn er ook veel mensen die zich tijdens de Purge schuilhouden. De Sandin familie behoort tot die tweede doelgroep. Het komt daarom ook goed uit dat vader James beveiligingssystemen verkoopt en zijn eigen huis ook van een dergelijke installatie heeft voorzien. Samen met zijn vrouw en kinderen wacht hij in spanning af tot het evenement voorbij is. Het blijkt echter dat ze niet al het gevaar hebben buiten kunnen houden…

Vermakelijk

The Purge heeft een vrij sterk uitgangspunt, maar is verder niet heel bijzonder. Gelukkig is de film wel gewoon erg vermakelijk en dat is eigenlijk ook waar het om gaat. Daarnaast is er een hoofdrol voor Lena Headey, die we natuurlijk kennen vanwege haar rol als Cersie in Game of Thrones. De film komt uit 2013, waardoor mensen die pas later in de zijn ingestroomd haar destijds niet herkend zullen hebben.

Er zijn overigens nog drie vervolgen op The Purge gekomen en er komt nog een vijfde deel. Ook is er een televisieserie rondom de franchise gemaakt.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: Vermakelijke thriller met Game of Thrones ster
Sluiten