Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 11 dec 2020

Nubia tilt indrukwekkende OnePlus-functie naar een nog hoger niveau

De Chinese fabrikant Nubia heeft zich flink laten inspireren door de eerder dit jaar gepresenteerde OnePlus Concept One-smartphone. Het nieuwe toestel van Nubia maakt gebruik van speciaal glas waarmee gewisseld kan worden tussen een ondoorzichtige en transparante achterkant. Die laag wordt elektrochromisch glas genoemd.

Eerder dit jaar toonde de Chinese fabrikant OnePlus een opmerkelijke smartphone in de vorm van de Concept One. Die telefoon beschikt over een onderdeel genaamd elektrochromisch glas. Daarmee is het mogelijk de glazen behuizing ondoorzichtig en transparant te maken, met een druk op de knop. OnePlus gebruikt de technologie voor het verbergen en tevoorschijn toveren van de camera op de achterkant, zodat het design erop vooruit zou gaan. De camera is dan alleen zichtbaar wanneer je hem gebruikt. Maar wanneer je hem niet gebruikt, zie je achterop een donkere, glazen strip zitten. Een tof concept, zonder meer.

OnePlus-smartphone inspireert andere fabrikanten

Deze week is er echter een video op Weibo (het Chinese Twitter) verschenen, waarin we een smartphone van het Chinese Nubia te zien krijgen die gebruikmaakt van soortgelijke technologie. De telefoon beschikt over twee strips van dat speciale glas. Wanneer je die strips transparant maakt, dan kun je de binnenkant van de smartphone in kwestie bekijken. Met een druk op de knop kun je de achterkant ook weer snel ondoorzichtig maken. Het is helaas niet duidelijk of dit ook een concepttelefoon is, zoals bij OnePlus het geval is, of dat we hier te maken hebben met een toestel dat daadwerkelijk op de markt verschijnt.

Veranderen van kleur

Dit is overigens niet het enige waar ze nu in China aan werken. Zo is duidelijk dat telefoonfabrikant Vivo werkt aan glas dat van kleur kan veranderen. In een andere video, wederom geplaatst op Weibo, is goed te zien dat het toestel elektrochromisch glas gebruikt om de achterkant van kleur te laten veranderen. Dat kan niet met de toestellen van OnePlus of Nubia momenteel. Verder kun je je hardop afvragen wat precies het nut is van dergelijke technologie, maar desondanks is het interessant om te zien wat smartphonefabrikanten verzinnen om doorgaans saaie smartphones toch een beetje interessant te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Weibo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nubia tilt indrukwekkende OnePlus-functie naar een nog hoger niveau
Sluiten