Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 4 nov 2018

Maak kennis met de Nubia X: twee displays en vingerafdrukscanners

Smartphonemakers willen maar al te graag de voorkant van hun toestellen volledig vullen met een display. Maar omdat we zo houden van onze selfies, hebben we aan de voorkant telkens te maken met randen, notches of vreemde uitschuifbare sensoren. ZTE dochterbedrijf Nubia pakt het echter helemaal anders aan en heeft onlangs officieel de Nubia X onthuld. Dit toestel heeft gewoon geen selfiecamera, maar wel een tweede display aan de achterkant.

Toch nog kleine rand

Een tijdje geleden lekte de bekende tipster Ice Universe al een kort filmpje van de Nubia X, waarop de tweede camera aan de achterkant te zien is. Nu is het dus officieel en is het duidelijk dat Nubia inderdaad voor een dualscreen toestel is gegaan. We zullen beginnen met het hoofdscherm. Dit is een 6,26 inch display geworden met een resolutie van 2280 x 720 pixels. Hoewel Nubia nu dus vrijelijk het display over het gehele oppervlakte had kunnen uitrekken, is er opvallend genoeg alsnog een kleine rand aan de boven- en onderkant. Toch krijg je wel een mooie screen-to-body ratio van 93,6 procent.

Nubia X

Selfies met de hoofdcamera

Aan de achterkant vinden we zoals gezegd een tweede display, welke je kunt gebruiken voor je selfies. Deze is 5,1 inch groot en komt met een resolutie van 1520 x 720 pixels. Het voordeel van deze oplossing is dat je nu je selfies kunt maken met de dubbele hoofdcamera. Deze is uitgerust met een 16 en 24 megapixel lens en wordt bijgestaan door kunstmatige intelligentie om je foto’s een boost te geven.

Nubia X

Gamen op twee schermen

Het tweede scherm kun je echter voor meer gebruiken dan alleen selfies. Zo kun je het toestel extra fancy maken met een tweede wallpaper. Daarnaast kun je gaan voor dynamische beelden of het display gebruiken voor het invoeren van je handtekening. Je kunt het scherm zelfs ook kunnen gebruiken voor een geavanceerdere besturing van je games.

Nubia X smartphone

Twee vingerafdrukscanners

Je zou denken dat het tweede scherm de batterijlevensduur van de Nubia X behoorlijk verkort, maar dat zou wel meevallen. Het toestel komt met een 3.800mAh batterij en Nubia’s NeoPower 3.0 Smart Freeze technologie zou verder helpen om de batterij langer zijn werk te laten doen. Het toestel heeft verder niet alleen twee displays, maar ook twee vingerafdrukscanners. Deze vinden we aan beide zijkanten van de telefoon, zodat het toestel handig is voor zowel links- als rechtshandige gebruikers.

Nubia X

Specificaties

Afgezien van de twee schermen en twee vingerafdrukscanners, is de Nubia X verder qua specificaties een standaard 2018 vlaggenschip. We vinden onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 845 chipset in combinatie met 6GB of 8GB werkgeheugen. Qua oplagruimte kun je kiezen voor 64GB tot 256GB. Het goedkoopste model met 6GB RAM en 64GB opslagruimte komt met een prijskaartje van omgerekend 417 euro terwijl de duurste versie met 8GB RAM en 256GB opslagruimte je omgerekend 540 euro kost.

Nubia X

Nubia X alleen in China

Helaas is er wel een “maar” in het verhaal. De Nubia X is namelijk alleen beschikbaar in China en het ziet er niet naar uit dat het toestel ook naar Europa komt. Een Chinees vlaggenschip dat je wel in Nederland kunt krijgen is de Huawei Mate 20 Pro. Het toestel geeft zelfs Samsung een “run-for-its-money”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Maak kennis met de Nubia X: twee displays en vingerafdrukscanners
Sluiten