Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 25 okt 2018

Nubia X komt met opvallend alternatief voor notch: twee displays

Waar smartphones vroeger kwamen met gigantische randen rondom het display, proberen smartphonemakers tegenwoordig de displays steeds verder uit te rekken. Je hebt echter altijd nog een camera aan de voorkant nodig voor selfies, waardoor de notch nu een veel voorkomend beestje is in smartphoneland.  De smartphonemaker Nubia, een submerk van ZTE, lijkt daar echter heel anders over te denken. Onlangs dook de Nubia X namelijk op met niet één maar twee displays en opvallend genoeg geen notch.

Geen camera aan de voorkant

Uiteraard heb je een display aan de voorkant nodig om al je games te spelen en je social media apps te stalken. Je gebruikt het display echter ook om te checken hoe je eruit ziet voor je selfies. En om selfies te maken, heb je natuurlijk een camera nodig aan de voorkant. Via de bekende tipster Ice Universe is nu echter de Nuba X gelekt en er lijkt aan de voorkant helemaal geen camera te zitten.

Nubia X met twee displays

Wat er wel is, is een tweede display aan de achterkant samen met de hoofdcamera. Mogelijk is het toestel uitgerust met een tweede display om het probleem met de notch gewoon te omzeilen. Achterin is er natuurlijk genoeg ruimte voor een camera module en zou je je selfies gewoon met de hoofdcamera kunnen maken, die vaak ook nog betere specs heeft dan de camera aan de voorkant.

LCD en AMOLED schermen

Ice Universe geeft verder nog een paar specificaties van het toestel. Zo zouden we aan de voorkant een 6,26 inch LCD scherm vinden, terwijl het achterste scherm een beelddiagonaal zou hebben van 5,1 inch en van de AMOLED variant zou zijn. De Nubia X zou verder 8,6 mm dik zijn. Uiteraard zal het tweede display behoorlijk zuigen aan de batterij en is de kans groot dat het toestel relatief snel leeg is. Hopelijk denken ze eraan om een grote accu in de smartphone te stoppen.

Een andere opvallende smartphone is de onlangs gelanceerde HTC Exodus 1. Wat er bijzonder aan is? Het is een heuse blockchain telefoon voor Bitcoin en altcoins.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Nubia X komt met opvallend alternatief voor notch: twee displays
Sluiten