Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 22 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze moeder der salontafels is een incognito gamerparadijs

Het nadeel aan gameconsoles is dat er vaak allerlei hoesjes van spelletjes en controllers blijven rondslingeren. Het beste is natuurlijk een hele gamekamer, zodat niemand klaagt over rommel in de woonkamer. Maar the next best thing is absoluut de Nucleus Contemporary Arcade Coffee Table. Deze arcade salontafel is namelijk stiekem een compleet gaming systeem.

Salontafel is tv, gameconsole, controllers en game in één

En met compleet bedoelen we ook echt compleet. Je hebt geen tv, gameconsole, controllers en zelfs games meer nodig. De bovenkant van de tafel gebruik je niet alleen om je biertje op te zetten, maar is meteen ook een beeldscherm waar je je spelletjes op speelt.

Arcade salontafel

Uitschuifbare arcade modus

Aan de voorkant is een uitschuifbaar gedeelte, dat de salontafel in een handomdraai omtovert tot arcadekast. Er komen namelijk voor twee mensen allerlei knoppen en joysticks tevoorschijn om in arcade stijl te genieten van klassiekers, zoals Street Fighter.

Nucleus Arcade Coffee Table

Je hoeft het echter niet alleen bij klassiekers te laten, want je kunt ook via de game service Steam bijna alle nieuwe spellen downloaden en ook spelen op de salontafel. Dus na een potje Mortal Kombat kun je naadloos overstappen op het echte werk in Call of Duty.

Nucleus Arcade Coffee Table

Ook muziek afspelen en series kijken

De salontafel heeft echter nog steeds meer te bieden. Hij zorgt namelijk ook voor het geluid bij je spelletjes en kan optioneel zelfs ook aangesloten worden op je Sonos netwerk. Maar ook als je niet aan het spelen bent, kun je de tafel gebruiken als speaker en je muziek afspelen uit bijvoorbeeld Spotify. Wil je er toch ook beelden bij, maar ben je even klaar met spelen, dan kijk je gewoon een serie via je favoriete streaming dienst. Als je daar allemaal geen zin in hebt, kun je ook gewoon lekker op het internet browsen.

Nucleus Arcade Coffee Table

Arcade salontafel vermomt zich goed als normale tafel

Wanneer het arcade gedeelt naar binnen is geschoven is de Arcade Coffee Table gewoon een mooie glanzende salontafel, waar niemand achterdochtig van zou worden. Het zwarte display gedeelte van de tafel wordt afgewerkt met een houten frame, dat je in eikenhout, berkenhout en hout van de zwarte walnootboom kunt krijgen.

Nucleus Arcade Coffee Table

Wat fijn is dat dit geen concept tafel is, maar dat je de Arcade Coffee Table gewoon kunt bestellen. En wat nog fijner is, is dat hij ook in Nederland wordt bezorgd. Via de Surface Tension website kun je je eigen arcade salontafel gaan configureren. De goedkoopste versie kost je 3,691 euro.

Als je dan toch bezig bent met arcade spelletjes, mag deze Arcade Sofa ook niet ontbreken. Het ziet eruit als een oude arcadekast, maar is een comfortabele bank. In vergelijking met de salontafel valt de Arcade Sofa natuurlijk wel behoorlijk op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Surface Tension

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze moeder der salontafels is een incognito gamerparadijs
Sluiten