Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 jun 2020

Tof: Bekende nummers nagespeeld in The Last of Us Part II

Schrijven we momenteel veel over The Last of Us Part II? Jazeker. Blijven we dat voorlopig doen? Ook daarop beantwoord ik bevestigend. Er is namelijk enorm veel over de game te vertellen en minstens zo veel in te beleven.

Zo speelt de gitaar van Ellie een belangrijke rol in The Last of Us Part II. Ze heeft meerdere momenten waarop ze het muziekinstrument er bij pakt en er mooi op speelt. Deze cover van ‘Take on Me’ is daar een goed voorbeeld van. Maar het is ook mogelijk om er soms zelf vrij op te pingelen.

Bekende nummers nagespeeld in The Last of Us Part II

Het toffe daarbij is dat het best wel uitgebreid is. Wanneer je een beetje muzikaal bent en begrijpt hoe de verschillende noten en akkoorden werken, dan is het mogelijk om diverse nummers in The Last of Us Part II behoorlijk goed na te spelen. De onderstaande video is daar een goed voorbeeld daarvan. Perfect is het zeker niet, maar je hoort wel duidelijk welke nummers er voorbij komen. Bekijk de video hieronder.

Het fijne an de video is dat hij duidelijk in verschillende segmenten wordt gestopt. Op die manier kun je makkelijk doorspoelen naar een nummer waar jij wat affectie mee hebt. Voor het gemak zijn dit de nummers die gespeeld worden in The Last of Us Part II.

00:00 Red Hot Chili Peppers – Californication
00:49 Soundgarden – Black Hole Sun
01:49 Shawn James – Through the Valley
02:46 Pink Floyd – Wish You Were Here
05:02 Chris Isaak – Wicked Game
05:29 Jeff Buckley – Hallelujah
06:48 The Cranberries – Zombie
08:02 Radiohead – Creep
09:19 Bob Marley – Redemption Song
10:21 The White Stripes – Seven Nation Army

Overigens kun je deze The Last of Us Part II video ook gebruiken om zelf een beetje gitaar mee te leren, omdat je heel goed de combinatie ziet tussen wat er gespeeld wordt op de gitaar en wanneer een bepaalde noot of akkoord geactiveerd wordt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Tof: Bekende nummers nagespeeld in The Last of Us Part II
Sluiten