Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 aug 2018

Nvidia introduceert de GeForce RTX-videokaarten

Wie een goede gamepc in huis wil halen, heeft een aantal dingen nodig. Daarbij is een videokaart vaak het meest belangrijke element dat je in huis kunt halen. Wie binnenkort een nieuwe gamepc in elkaar wilt zetten, kan waarschijnlijk nog beter even wachten. Nvidia heeft namelijk zijn nieuwe serie GeForce RTX-videokaarten aangekondigd.

De GeForce RTX-videokaarten

Er zijn er een drietal verschillende versies aangekondigd. De 2080 Ti is de nieuwe powerbeest. Deze videokaart bevat bijvoorbeeld 11 GB aan GDDR6 RAM, die geclocked zit op 14 Gbps. De ‘gewone’ 2080 is nog altijd krachtig, maar moet het doen met 8GB aan GDDR6 RAM en tot slot heb je de 2070. Deze is iets zwakker, maar nog altijd sterker dan zo’n beetje alles dat je nu op de markt vindt. Met de videokaarten kun je games spelen die geschikt zijn voor 240 Hz, HDR en 4K. Een goed 4K-beeldscherm is dan ook wel een must.

GeForce RTX

Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen met de nieuwe videokaarten is gebruik te maken van een functie dat real-time ray tracing heet. Kort door de bocht komt het er op neer dat de manier waarop licht in de game wordt getoond nog realistischer en rijker wordt. Met de aankondiging van de nieuwe kaarten zijn er ook een aantal trailers vrijgegeven die laten zien hoe games profiteren van de nieuwe kracht.

Battlefield V

Shadow of the Tomb Raider

Metro Exodus

De nieuwe kaarten laten niet heel erg lang op zich wachten. De 2080 en 2080 Ti komen in september. De 2070 zou niet veel lang daarna moeten gaan verschijnen. De Ti gaat 999 dollar kosten. De 2080 zou voor 699 over de toonbank gaan en tot slot moet de 2070 499 dollar kosten. Dat is dus een flinke investering, maar gamen op de pc is dan ook geen goedkope hobby. Meer lezen over gamen? Dan kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Nvidia introduceert de GeForce RTX-videokaarten
Sluiten