Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 8 jan 2018

Nvidia komt met de gamingmonitor uit je dromen

Wanneer wij gamen op de console, dan doen we dat vaak op een dikke tv. Als we echter naar een gamepc-ervaring kijken, dan is zo’n 25 inch al meer dan genoeg. Nvidia is het daar duidelijk niet mee eens. Zij hebben op de CES 2018, waar je hier een handig overzicht van vindt, namelijk een kickass nieuwe gaming monitor aangekondigd.

Nvidia onthult 65-inch 4K gamingmonitor

De nieuwe familie aan monitoren zijn onder de naam Big Format Gaming Displays aangekondigd en worden tot een grootte van 65 inch in de markt gezet. Nvidia voorziet deze Big Format Gaming Displays monitoren daarnaast van een 4K-resolutie op 120 Hz. Uiteraard voorzien van HDR. Verder maken de schermen gebruik van G-sync, waardoor de framerate van je game en de refresh-rate van je monitor gelijk loopt en je dus geen last zou moeten hebben van screentearing. Oftewel: het ziet er gewoon heel erg goed uit.

nvidia

Voor deze lijn aan nieuwe monitoren slaat Nvidia de handen ineen met techbedrijven als Acer, Asus en HP, die allemaal hun eigen Big Format Gaming Displays monitoren op de markt gaan brengen en die allemaal voorzien zijn van de bovenstaande voordelen. Bijkomend voordeel van de Big Format Gaming Displays monitoren is dat zij intern voorzien zijn van de Shield-techniek. We kennen dit als een kleine setup box die je net als je Apple TV onder je tv zet. Vervolgens kun je via dit device series streamen, maar ook games via Geforce Now.

Omdat dit direct in je scherm zit, is het dus eigenlijk een twee in één monitor. Als je een goede wired internetverbinding aan het monitor koppelt, kun je via de cloud games op hoge resolutie afspelen, zonder dat je hoeft te beschikken over een high-end gaming pc. Je slaat op deze manier dus twee vliegen in één klap. Wanneer de monitoren op de markt komen en wat de prijzen zijn, dat is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nvidia komt met de gamingmonitor uit je dromen
Sluiten