Nvidia lanceert zijn Geforce Now-service officieel

Heel lang was de Geforce Now-service van Nvidia in beta. Maar gisteren ging de kogel door de kerk en werd de service officieel gelanceerd.

Zo’n zeven jaar gleden werden de eerste tests gedaan voor het streaming-platform. En in die tijd is er veel verbeterd. Als gevolg daarvan moet de service nu enerzijds goed werken en en heb je als gamer toegang tot een grote bibliotheek aan games.

Geen dikke gamepc nodig met Nvidia Geforce Now

Met de officiële lancering van Nvidia Geforce Now is er dus een behoorlijk sterke concurrent beschikbaar voor Google Stadia. Het idee is min of meer hetzelfde: je streamt games naar een platform. Dat kan een (niet zo’n krachtige) pc, Mac, Nvidia Shield of een specifieke Android-apparaat zijn. Daarvoor is het wel zaak om een snelle en stabiele internet verbinding te hebben. Zelf heb ik het even getest op het gast-netwerk van kantoor en dat blijkt niet goed genoeg te zijn om games goed te draaien.

Geforce Now
Total war Three Kingdoms op een MacBook Pro met een slechte internet verbinding (Bron: Jelle van Es / WANT)

Als je de service wilt gebruiken, dan zijn er momenteel twee mogelijkheden. Je hebt een gratis account en een premium account. Het gratis lidmaatschap biedt sessies van een uur met standaardtoegang tot GeForce NOW-servers. Er is geen limiet aan het aantal sessies dat je kunt spelen. Er is ook een premium account. Deze leden hebben voorrang op toegang tot GeForce NOW-servers voorafgaand aan gratis leden en verlengde sessielengten van maximaal zes uur. Ze hebben ook exclusieve toegang tot RTX-inhoud op GeForce NOW. Dit kost momenteel 5,49 euro per maand en daar zit je dan een jaar aan vast. De eerste negentig dagen zijn daarbij gratis.

Een aantal games die de service ondersteunen (Bron: Nvidia)

Je moet daarnaast nog wel de games aanschaffen die je wilt spelen. Gelukkig kan de service verbinding maken met je Steam-account. De meest populaire games werken daarbij via de service. Het zijn echter wel vaak games die al een paar maanden uit zijn. Nieuwe games zullen vaak niet gelijk werken. Wat dat betreft lijkt het niet een vervanging te zijn voor de fanatieke gamer die gelijk de nieuwste games wilt spelen. Maar als je op je MacBook thuis met een goede verbinding een keer aan de slag wilt gaan met een topgame die vorig jaar op de pc verscheen, dan is dit een mooi alternatief. Meer over de service vind je op de officiële website.

Reageer op artikel:
Nvidia lanceert zijn Geforce Now-service officieel
Sluiten