Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 1 feb 2019

Met deze AI camera ben je je eigen acteur, regisseur en cameraman

Tegenwoordig zijn smartphones uitgerust met dusdanige camera’s, dat je altijd wel een hoogwaardig apparaat bij je hebt om je kostbare momenten mee vast te leggen. Vaak gebeurt het echter dat je net te laat bent met het pakken van je smartphone en je bijvoorbeeld dat schattige moment van je kind of juist die badass actie in Fortnite van je vriend mist. Daarbij is het met je smartphone wat lastiger om je eigen bijzondere prestaties mee te filmen. De OBSBOT Tail zou in deze gevallen een geweldige uitkomst moeten zijn. Het is een AI camera die als het ware functioneert als je persoonlijke cameraman.

360 graden AI camera

Je kunt de camera gebruiken om tijdens feestjes bijvoorbeeld de avond voor je op te nemen, zonder dat je zelf de hele tijd met een camera hoeft rond te lopen. Je kunt het apparaat vertellen wie hij moet volgen of hem de vrijheid geven om zelf te kiezen wat de belangrijke “personages” zijn. Hij zou ook bijvoorbeeld handig zijn voor je vlog video’s en volgt je hierbij automatisch als je beweegt. Dat doet hij 360 graden om zich heen, maar wel op een vaste plek. Het apparaat heeft namelijk geen wieltjes, maar misschien dat die bij de volgende versie worden geïmplementeerd.

OBSBOT tail AI camera

Besturen met gebaren

Verder kun je de AI camera onder andere op afstand besturen met verschillende gebaren dankzij de Power Gesture feature. Hierdoor hoef je niet telkens naar het apparaat toe te lopen om hem bijvoorbeeld even te pauzeren. Afgezien van twee gebaren met vaste functies, zijn er nog drie custom gebaren. Deze kun je koppelen aan de acties die je bijvoorbeeld het vaakst gebruikt.

OBSBOT tail AI camera

4k video’s met 60 fps

Verder neemt het apparaat 4k video’s voor je op met een snelheid van 60fps. De camera kan opnemen tot een snelheid van 240fps, zodat je bijvoorbeeld mooie timelapses kunt maken. Nadat je je beelden hebt opgenomen, kun je vervolgens aan de slag in de app. Hier krijg je meerdere opties om je video’s of foto’s nog wat te bewerken met onder andere verschillende filters. Overigens kun je tijdens het opnemen ook je smartphone gebruiken om een livestream te bekijken. Zo kun je de camera ook inzetten om bijvoorbeeld de kinderen in de gaten te houden.

OBSBOT Tail AI camera

Pledgen op Kickstarter

Om de OBSBOT Tail AI camera te bemachtigen, kun je een pledge doen op Kickstarter. Voor omgerekend 427 euro kun je ervoor zorgen dat het apparaatje in april dit jaar naar je toe komt. De campagne duurt nog 42 dagen en ze hebben al ruimschoots hun investeringsdoel behaald, dus dat ziet er in ieder geval goed uit. En hopelijk jij ook in april met je privé cameraman.

Behalve om je te volgen, wordt kunstmatige intelligentie natuurlijk ook voor andere dingen ingezet. Zo zou AI ons op deze manier kunnen helpen om 1000 jaar oud te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Met deze AI camera ben je je eigen acteur, regisseur en cameraman
Sluiten