Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 nov 2019

Obsidian kondigt de Survival-game Grounded aan

Ontwikkelaar Obsidian heeft onlangs met succes de game The Outer Worlds uitgebracht. Voordat het die game uitgaf, was de studio al overgenomen door Microsoft. Hun nieuwste game Grounded komt dan ook op de pc en de Xbox One uit.

Grounded werd tijdens de XO19 aangekondigd. Omdat het de eerste onthulling is, is er echter nog niet heel erg veel informatie over de game naar buiten gebracht.

Grounded komt er aan

Wat we weten is dat je Grounded speelt met een mens die enorm is gekrompen, waardoor deze jongen of meid de grootte van een mier is. In je eentje of samen met andere spelers moet je dan proberen om te overleven. Daarbij is samenwerken een must. Omdat je niet heel erg groot bent, is een simpele spin alleen al een groot gevaar. De onderstaande trailer geeft je alvast een beeld van wat je kunt verwachten van de game.

Naast dat je probeert te overleven, heb je ook de mogelijkheid om je eigen basis op te bouwen en die te verbeteren. Wat dat betreft doet het me gelijk een beetje denken aan Minecraft en dat is natuurlijk nooit een nadeel. Grounded wordt binnen Obsidian gemaakt door een ander team dan The Outer Worlds. Dat betekent dat je in de toekomst alsnog RPG’s van de maker kunt verwachten. Of meer in het universum van The Outer Worlds, wat geen probleem is.

Grounded moet deze lente gaan uitkomen op de pc en de Xbox One. Hij zal wel eerst in de game preview modus gaan verschijnen. Dat betekent dat wanneer de game wordt uitgebracht, het een vroege versie gaat zijn. Na de eerste release zal de game dan worden uitgebreid en verbeterd op basis van de feedback die de ontwikkelaar ontvang. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Obsidian kondigt de Survival-game Grounded aan
Sluiten