Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 nov 2020

Oculus Quest 2 update brengt 90Hz ondersteuning

Wanneer je kennis wilt maken met de wereld van Virtual Reality, dan is de Oculus Quest 2 een perfecte gadget. Dankzij die VR-headset kun je hoogwaardige games spelen zonder hem te verbinden met een pc.

En nu heeft Facebook laten weten dat de Oculus Quest 2 voorzien is van een superfijne update. Dankzij die update ondersteunt hij nu een refreshrate van 90 Hz. En dat is niet het enige.

Oculus Quest 2 krijgt een fijne update

Dankzij de hogere refreshrate zien games er met de Oculus Quest 2 een stuk beter uit. Voor de update was er een refreshrate van 72Hz, dus het is echt een mooie upgrade. Nog niet elke game maakt gebruik van de verbeteringen. Titels als Superhot, Echo VR, Beat Saber, Vacation Simulator, Job Simulator, Racket: Nx en Space Pirate Trainer hebben nu of zullen binnenkort een update krijgen, waardoor ze gebruik kunnen maken van de hogere refreshrate.

oculus quest
Beat Saber speelt straks nog fijner (Afbeelding: Oculus)

Zoals gezegd is dat niet het enige dat met de Oculus Quest 2 update wordt geïntroduceerd. Zo krijg je binnenkort Oculus Move er bij. Dat is een ingebouwde fitness tracking app. Deze verschijnt overigens ook op de eerste generatie van de Oculus Quest, mocht je die in gebruik hebben. Deze applicatie verzameld verschillende data op het gebied van beweging terwijl je games speelt. Op die manier is het dus mogelijk dat je bijhoudt hoeveel calorieën je verbrandt terwijl je gek loopt te doen in een game als Beat Saber. Op die manier heb je wellicht een extra reden om een game te gaan spelen op je headset.

Speel als Sinterklaas

Tot slot liet Facebook weten dat het binnenkort met de Oculus Quest mogelijk is om apps cadeau te doen. Dus als jij een vriend hebt die zo’n headset gebruikt, dan kun je een game kopen en die geven, zodat je wellicht samen een online potje kunnen gaan spelen. Wil je weten wat wij van de headset vinden? Lees dan hier onze review.

Reageer op artikel:
Oculus Quest 2 update brengt 90Hz ondersteuning
Sluiten