Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 26 sep 2019

Oculus Quest gaat straks je handen herkennen

Wanneer je gebruik wilt maken van games in virtual reality, dan is de Oculus Quest op dit moment wat mij betreft de beste keuze. Het is een stand-alone headset, waardoor je geen gebruik hoeft te maken van een dure game-pc om je content te beleven. En tegelijkertijd maakt hij gebruik van motion controllers, waardoor je games op een ongeveer zelfde manier als op de Oculus Rift kunt beleven. Nu heeft Facebook bekendgemaakt dat de Quest straks ook gaat werken met je handen.

Oculus Quest met je handen

De nieuwe update voor de Oculus Quest moet in 2020 gaan verschijnen. De headset maakt gebruik van de externe camera’s die je handen kan meten en zodoende ziet wat je met de handen doet. Dat wordt vervolgens dan weer in de game overgezet, waardoor je als gebruiker nog meer het gevoel van interactie met je game hebt. De onderstaande twee laat zien hoe het in zijn werk gaat.

Volgens Facebook-CEO Mark Zuckerberg zorgt dit er voor dat de instapdrempel om VR te beleven met de Oculus Quest nog lager wordt. Je hoeft namelijk geen gebruik te maken van een controller en daarvan te begrijpen hoe deze werkt. Wel vraag ik me gelijk af hoe goed dat gaat werken en of het straks ook met elke titel kan. Voor het gebruik er van moet je namelijk je handen daadwerkelijk in beeld hebben. En er zijn momenten dat je omhoog kijkt, terwijl je je armen naast je lichaam hebt zitten. Hoe snel gaat het detecteren dat je handen weer in beeld hebt?

Het is overigens niet de eerste headset die dit doet. Een paar jaar geleden bracht Leap Motion de optie, maar dat product werd nooit een commercieel succes. Lees hier onze review van de Oculus Quest.

Reageer op artikel:
Oculus Quest gaat straks je handen herkennen
Sluiten