Noah Korevaar
Noah Korevaar Gaming 27 sep 2018

Oculus Quest onthuld: een nieuw tijdperk voor virtual reality

Oculus werkt al enkele jaren aan een krachtige virtual reality headset, die geheel standalone gebruikt kan worden. Project Santa Cruz heette het mysterieuze project. Nu is het resultaat eindelijk officieel: de Oculus Quest is onthuld.

Oculus Quest: virtual reality headset maakt de droom waar

De virtual reality headset komt in de lente van 2019 uit, en gaat ‘slechts’ 399 dollar kosten voor het basismodel met 64GB aan opslaggeheugen. De headset heeft een schermresolutie van 1600×1440 per oog.

Bij dit soort producten is vooral het ecosysteem belangrijk. Innovatieve hardware is tof, maar je wilt er ook iets mee kunnen doen. Dat komt volgens Oculus helemaal goed: bij de lancering zullen 50 titels beschikbaar zijn.

Oculus Quest Oculus Quest Oculus Quest

Ook komen bekende VR-games van de Rift naar de Oculus Quest. Denk aan Moss, The Climb en Robo Recall. Oculus belooft al jaren dat de Quest de culminatie is van decennia aan toekomstdromen. Virtual reality zoals het zou moeten zijn.

Of ze dat waar maken met dit product, is nog een kwestie van afwachten. Vooralsnog ziet het er echter zeer indrukwekkend uit, vooral met de betaalbare prijs in het achterhoofd.

Compleet draadloos gamen

De Oculus Quest biedt een compleet draadloze game-ervaring, zonder dat er een losse gaming-pc aan te pas komt. Je kunt als gebruiker vrij bewegen, zonder draden of losse sensoren.

Daarvoor gebruikt de headset een nieuwe tracking-technologie die Oculus zelf Insight noemt. In de headset zitten vier ultra wide-angle sensoren, die met behulp van slimme algoritmes precies weten welke kant de gebruiker op beweegt.

Oculus Quest Oculus Quest Oculus Quest

Deze headset veegt dus de vloer aan met de Oculus Go, de vorige virtual reality-gadget die het bedrijf uitbracht. Waar de Go het vooral opneemt tegen mobiele oplossingen zoals de Samsung Gear VR, moet de Quest het gaan winnen van gaming-pc’s.

Een zeer ambitieus streven, vooral voor zo’n compact apparaat. De eerste ervaringen van journalisten zijn overwegend positief. Men prijst hoe licht, comfortabel en bevrijdend de Quest is. De games en hun graphics zijn naar verluidt indrukwekkend, en inderdaad op het niveau van PC-games.

Maakt Oculus dan eindelijk een droom waar die al decennia leeft? We gaan het in de lente van 2019 ontdekken! Dan horen we hopelijk ook meer over vraagtekens zoals de accuduur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oculus Quest onthuld: een nieuw tijdperk voor virtual reality
Sluiten