Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 mei 2019

Oddworld: Soulstorm is het vervolg op klassieker Abe’s Oddysee

Gamers die zijn begonnen in het PlayStation-tijdperk zijn vast bekend met de game Oddworld: Abe’s Oddysee. Het was één van de eerste titels voor de spelcomputer en het betrof een platformgame, waarbij je als Abe de mogelijkheid had om de gedachten van andere personages kon overnemen om op die manier gevaren te ontwijken en puzzels op te lossen. Sinds die tijd zijn er om de zoveel jaar een aantal nieuwe games verschenen. En volgend jaar mogen we aan de slag met Oddworld: Soulstorm.

Oddworld: Soulstorm komt in 2020

Volgens ontwikkelaar Oddworld Inhabitants is Oddworld: Soulstorm de echte opvolger van de game Oddworld: Abe’s Oddysee. Andermaal ga je aan de slag als Abe en moet je proberen om niet alleen je zelf, maar ook je lotgenoten in veiligheid te brengen. De game gaat verder waar het origineel ophield. Je hebt het kwaad weten te overwinnen in die game, maar hebt nu te maken met 300 Mudokons die verzorgd moeten worden. Je hebt geen thuis en hebt te maken met tekorten aan water en eten. Het is aan jou om op zoek te gaan naar antwoorden voor de nieuwe problemen. Hieronder alvast een eerste trailer van de game.

Mocht je het origineel nog nooit hebben gespeeld, dan kun je ook aan de slag met de game Oddworld: New ‘n’ Tasty. Dat is de volledige remaster van het origineel en is vandaag de dag beschikbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Oddworld: Soulstorm is in ontwikkeling voor de pc en de verschillende spelcomputers. Naast de bovenstaande trailer hebben we ook alvast een aantal screenshots van de game. Wanneer de game precies in 2020 gaat verschijnen, dat is nog niet bekend.

Oddworld: Soulstorm Screenshots

Oddworld- Soulstorm screenshots
Oddworld- Soulstorm screenshots

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Dan hebben we hier een uitgebreide overzichtspagina met de laatste nieuwtjes en meer.

Reageer op artikel:
Oddworld: Soulstorm is het vervolg op klassieker Abe’s Oddysee
Sluiten