Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 18 jun 2013

Oeps! Chinese Huawei promoot de Ascend P6 per ongeluk voor de officiële presentatie

Arme Chinezen. Vanavond staat de presentatie van de Ascend P6 gepland, alleen waren ze in China iets te vroeg met het online zetten van het officiële persbericht. Oeps! Zoiets wordt natuurlijk direct opgepakt, zodat wij – en nu jullie ook – weten hoe het toestel eruit komt te zien.

 
Het nieuwe metalen vlaggenschip van het Chinese Huawei beschikt over een 4,7-inch touchscreen (720p) en is slechts 6,18 millimeter dun. De phone is voorzien van een 1,5 GHz quad core-processor, 8GB aan opslagruimte dat uit te breiden is met een microSD tot 32GB, een 8MP-camera en weegt-ie maar 120 gram. Draaien doet de Ascend P6 op Android 4.2.2 Jelly Bean met Huawei’s eigen Emotion User Interface. Wat betreft de batterij gaat ‘t om een 2000 mAh Lithium-polymeer batterij.

Vanaf juli moet-ie in het zwart, wit en roze in de West-Europese winkels liggen voor een nog onbekende prijs. Wellicht weten we vanavond meer. Denken jullie dat het Chinese Huawei de Europese markt kan veroveren met hun Ascend P6 en dus een serieuze concurrent van Samsung, LG en HTC wordt? Laat het ons hier weten.

Reageer op artikel:
Oeps! Chinese Huawei promoot de Ascend P6 per ongeluk voor de officiële presentatie
Sluiten