Oeps: Gaat de Samsung Galaxy Z Flip de Galaxy Fold achterna in krastest?

De Samsung Galaxy Z Flip is een magneet voor krassen. Althans, als we de test van Zack Nelson mogen geloven dan. In zijn JerryRigEverything test kwam naar boven dat de nieuwe opvouwbare smartphone van Samsung een stuk minder duurzaam is dan in eerste instantie werd verwacht.

Tot op heden zijn opvouwbare smartphones voorzien van plastic displays, waardoor deze snel voorzien zijn van krassen. Doordat Samsung bij de Galaxy Z Flip gekozen heeft voor “Ultra Thin Glass”, wat als een baanbrekende zet werd gezien, waren de verwachtingen op het gebied van duurzaamheid vrij hoog. Maar door de krastest van Zack Nelson lijkt het Zuid-Koreaanse bedrijf met de Z Flip de kant van de Galaxy Fold op te gaan.

Samsung Galaxy Z Flip niet zo duurzaam dan gedacht

Zack Nelson is op het internet beter bekend als JerryRigEverything. De beste man test smartphones op duurzaamheid, door ze in de meest extreme omstandigheden te brengen. Zo krast hij smartphones geregeld met een stanleymes om te kijken hoe goed het display bestendig is tegen krassen. Zijn nieuwste testobject is de Samsung Galaxy Z Flip, de nieuwe opvouwbare telefoon van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Waar verwacht werd dat de smartphone het beter vol zou houden dan de Galaxy Fold en Motorola Razr (beiden voorzien van een plastic scherm), lijkt de praktijk iets anders aan te tonen. Zo is in onderstaande video wel te zien:

Het scherm van de Samsung Galaxy Z Flip krast een stuk sneller dan daadwerkelijk glas dit zou doen. Normaal gesproken houden smartphones het minimaal tot niveau 6 of 7 uit voordat er flinke krassen en putten in het scherm te zien zijn. De Z Flip begint bij niveau 2 al goed te krassen en toont bij niveau 3 echt flinke schade. Een score die volledig in lijn ligt met de tests die uitgevoerd werd op de Galaxy Fold en Motorola Razr, die allebei dus voorzien zijn van een plastic scherm. De conclusie van Nelson luidt dan ook als volgt:

“Dit scherm is op geen enkele manier bestendig tegen krassen.”

Benieuwd naar wat de Samsung Galaxy Z Flip je allemaal te bieden heeft? Check dan hier alle specificaties!

Reageer op artikel:
Oeps: Gaat de Samsung Galaxy Z Flip de Galaxy Fold achterna in krastest?
Sluiten