Raymon Mens
Raymon Mens Culture 21 mei 2018

Officieel: Barack Obama krijgt eigen serie op Netflix

Barack en Michelle Obama plannen een comeback. Niet in de politiek, maar op Netflix. De streamingdienst heeft zojuist aangekondigd een deal met de Obama’s te hebben gesloten. Ze zullen de komende jaren veelvuldig op de dienst te zien zijn.

Dat de oud-president en zijn vrouw over een eigen serie onderhandelden, werd in maart al duidelijk. Toen bleek ook dat Amazon en Apple in de race waren voor exclusieve rechten. Netflix laat er echter geen twijfel meer over bestaan en zegt op Twitter dat Barack en Michelle een meerjarige overeenkomst hebben getekend voor het produceren van films en series.

Gegarandeerde publiekstrekker Netflix

De precieze plannen van Barack en Michelle zijn nog niet duidelijk. Netflix zegt dat er wordt gekeken naar gestripte series, improvisatieprogramma’s, docu’s en zelfs een aantal korte films. De Obama’s zouden ook hun eigen talkshow kunnen krijgen. Barack kan daar kan zijn favoriete onderwerpen zoals zorg, immigratie en de natuur behandelen. Zijn vrouw kan thema’s zoals de strijd tegen obesitas behandelen. Tijdens haar periode in het Witte Huis zette ze zich daar ook voor in. Waar we niet over hoeven te twijfelen is dat de twee gegarandeerd veel publiek zullen trekken.

Obama Netflix

Dat de oud-president voor Netflix heeft gekozen en niet op het aanbod van Apple en Amazon is ingegaan, is best logisch. Netflix heeft immers een gigantisch en wereldwijd bereik. Prime Video van Amazon is vooral groot in de VS en Apple‘s dienst, die mogelijk Apple Video gaat heten, is nog niet eens in de lucht. Dat zou als we de geruchten mogen geloven pas in 2019 gaan gebeuren.

Obama’s werken ook aan memoires

De oud-president heeft de afgelopen tijd weinig van zich laten horen. Hij en zijn vrouw schrijven ieder hun eigen memoires, waarvoor ze naar verluidt meer dan 60 miljoen dollar krijgen. De Obama’s wonen nog steeds in Washington, maar worden zelden in het openbaar gezien. Dat gaat binnenkort dus allemaal veranderen. Tot die tijd hoef je je niet te vervelen, want Netflix wil dit jaar ruim 1000 originele series maken. Yes, we stream!

Reageer op artikel:
Officieel: Barack Obama krijgt eigen serie op Netflix
Sluiten