Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 30 mei 2020

Officieel: De PlayStation 5-onthulling is volgende week

Lang hebben we het doen met verschillende geruchten over wanneer Sony eindelijk eens de PlayStation 5 gaat onthullen. Nou, veel langer hoef je niet meer te wachten, want die onthulling komt volgende week.

Dat heeft Sony zelf bekendgemaakt op zijn blog. In een eerder stadium dachten we dat het live-evenement op 3 juni zou plaats vinden, maar het is net een dag later. Op 4 juni vindt de PlayStation 5-onthulling plaats.

PlayStation 5-onthulling op 4 juni

Daarbij moet wel gelijk een kleine kanttekening gemaakt worden. Zover wij begrijp gaat het bij deze PlayStation 5-onthulling voornamelijk om de verschillende games die op het platform uit gaan komen. Het hoeft dus niet te betekenen dat we ook daadwerkelijk de vorm van de spelcomputer zelf gaan zien. Wel werd er met de aankondiging duidelijk gemaakt dat de eerdere controller-onthulling niet de enige kleur is. Want de aankondiging van het evenement komt samen met een zwarte DualSense controller voor de PlayStation 5.

Naast die aankondiging geeft de bovenstaande Twitter-video je ook een idee wat het opstartgeluid van de PlayStation 5 gaat zijn. Het doet ons een beetje denken aan het geluid van de originele PlayStation en dat is alleen maar goed. Maar of je het vaak te horen krijgt, dat is maar de vraag. De nieuwe spelcomputer geeft je veel mogelijkheden om verder te gaan met games waar je gebleven bent. Op die manier is het dus niet nodig dat je telkens de spelcomputer opnieuw aanzet.

De show vindt plaats om 22 uur Nederlandse tijd en volgens Sony zal de video ongeveer een uur duren. Daarbij worden er games getoond. Het is echter nog we de vraag om wat voor soort games het gaat. Bij de Xbox Series X-gamesonthulling zagen we games van derde partijen. Wij willen echter vooral zien waar de studios van Sony zelf mee bezig zijn. Hopelijk krijgen we daar ook iets van te zien. Wil je meer lezen over de spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Officieel: De PlayStation 5-onthulling is volgende week
Sluiten