Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 24 aug 2015

Offline dit weekend? Camera iPhone 6 Plus wordt vervangen, Ashley Madison-lek via Nederlandse server en meer

Het is maandag, het weekend is weer voorbij. Mooi weer was het zeker, dus de kans zit er dik in dat jij de beste nieuwtjes van de technologische wereld hebt gemist. Wij hebben een lijst gemaakt van alle belangrijke dingen die het afgelopen weekend zijn gebeurd. Zo ben jij weer helemaal bij.

Apple vervangt de camera van getroffen iPhone 6 plus modellen

Sommige gebruikers van de iPhone 6 plus hebben het waarschijnlijk wel ervaren. De camera heeft soms wat problemen met het scherpstellen. Jij bent zeker niet de enige die last heeft van dit probleem, en daarom gaat Apple dit oplossen. Op de site van Apple kun je checken of jouw telefoon ook vergoed wordt. Meer informatie kun je hier vinden.

Chrome heeft een nieuwe spellingsverbeteraar functie

Chrome heeft een nieuwe functie erbij. Chrome laat je nu meerdere talen door elkaar vertalen. Handig als je veel gebruik maakt van verschillende talen in je blogs. De complete uitleg staat hier.

Ashley Madison lek verspreid door Nederlander

Het lek van de vreemdgaan-site Ashley Madison is verspreid via een Nederlandse server. Dit is ontdekt nadat het IP-adres was gechecktm, welke afkomstig is uit Amsterdam. Voor uitgebreide info klik je hier.

Apple haalt weer een Tesla werker binnen

Apple heeft Tesla’s ex-specialist Jamie Carlson in dienst genomen. Apple is al een tijd bezig met het binnenhalen van experts om hen te ondersteunen bij het ontwikkelen van een elektrische auto. Het gerucht gaat nu al een tijd dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een elektrische, zelf-rijdende auto. Het hele artikel is hier te lezen.

Google Maps voor Android heeft een update van street view

Street view is voor heel veel mensen een goede uitkomst. Google heeft het nu nog makkelijker gemaakt voor Android gebruikers. Je hoeft vanaf nu alleen nog maar op het plaatje te klikken onder in de hoek van je scherm. Erg handig! Voor alle informatie klik je hier.

Nintendo is bezig met een gameconsole zonder optische schijven

Nintendo heeft een octrooi aangevraagd op een nieuwe manier van functioneren. Het zou moeten werken via een harde schijf in plaats van kleine optische schijfjes. Hoe ze dit gaan doen staat hier.

Software om te testen of apps veilig zijn

Tegenwoordig downloaden mensen gewoon maar apps zonder er bij na te denken. Er zitten helaas soms wel rotte appels tussen. Het is dan ook vreemd dat je apps hier niet op kon testen. Om deze reden zijn er nu
ontwikkelaars bezig met het ontwikkelen van software om dit te bewerkstelligen. De software gaat QARK heten en zal helaas alleen voor Android beschikbaar zijn. Hoe het werkt lees je hier.

Android vergrendel-patronen zijn erg voorspelbaar

Met de luxe van vingerprint-scanners zijn veel telefoons tegenwoordig goed beveiligd. Er zijn helaas nog genoeg telefoons die deze mogelijkheid nog niet hebben. Wachtwoorden zijn in dat geval jouw beste bescherming, maar op Android kan je ook een vergrendel-patroon instellen. Veel mensen zijn fan van het patroontje, je hebt er alleen niet zo veel aan qua bescherming. De meeste patronen zijn namelijk erg voorspelbaar. Waarom precies lees je hier.

Android komt met minder voor-geïnstalleerde apps

Goed nieuws voor de mensen die zich flink irriteren aan voor-ge├»nstalleerde apps die je nooit gebruikt. Android komt in vervolg met minder van deze ‘onzinnige’ apps. Apps als Google+, Google Play Games, Google Play Books en Google Newsstand staan vanaf nu niet meer op telefoons zonder dat je ze zelf downloadt. Voor alle informatie klik je hier.

Er kan nu met glas worden ge-3D-print!

Waar voorheen alleen nog met plastic kon worden geprint, heeft MIT een ontdekking gedaan dat nu ook glas gebruikt kan worden. 3D printen wordt nu een heel stuk aantrekkelijker voor veel mensen.

Facebook maakt het een stuk makkelijker om je telefoon-dief terug te vinden

Technologie is en blijft roofgoed. De uitschieter hiervan is de mobiele telefoon. De verhalen van mensen van wie hun iPhone is gejat en de selfies die zij vervolgens terug zien in hun iCloud zijn uiteraard vervelend te noemen, maar ook hilarisch. Dit aangezien veel mensen zetten deze foto’s op sociale media zetten om zo de dief op te sporen. Het wordt hierdoor een stuk makkelijker, vooral als mensen de berichten gaan delen. Hierdoor wordt je bereik groter en is de kans groter dat jij je dure telefoon weer terug vindt. Meer info zie je hier.

Samsung laat iPhone gebruikers 30 dagen gratis hun telefoons proberen

Het is nu mogelijk om 30 dagen lang telefoons van Samsung uit te proberen. De tech-gigant biedt deze optie aan om iPhone gebruikers te overtuigen van hun producten. Of dit echt gaat lukken is de vraag, maar het is in elk geval een tof initiatief! Wil jij er alles over weten, klik dan hier.

Nieuwe Moto 360 smartwatch gespot in Chicago

De nieuwe smartwatch van Motorola is gespot in Chicago. Mogelijk zijn het medewerkers van het bedrijf die ze droegen om het slimme horloge uit te testen. Iemand met een arendsoog heeft ze gespot en op de foto weten te zetten. Tot dusver een clean design! De overige informatie kun je hier terugvinden.

Reageer op artikel:
Offline dit weekend? Camera iPhone 6 Plus wordt vervangen, Ashley Madison-lek via Nederlandse server en meer
Sluiten