Geschrapt: Apple werkte aan Walkie Talkie functie voor iPhone 11

Jaren geleden, voordat we allemaal in het bezit waren van een smartphone, gebruikte men zo nu en dan een walkie talkie. Met die apparaten kon je elkaar contacten zonder dat je een mobiel bereik nodig had. Super handig in sommige situaties. Misschien is dat waarom Apple naar verluidt een dergelijke functie voor de iPhone 11 aan het ontwikkelen was. Maar juich niet te snel, want de functie is alweer terug in de ijskast gelegd.

Walkie talkie functie voor iPhone 11

Er gaan veel geruchten rond over de functies die de iPhone 11 zal krijgen. Drie camera’s? Een nieuwe processor? Een behuizing die niet in 1000 stukjes breekt wanneer je de smartphone laat vallen? Het zou allemaal vrij revolutionair zijn. Voor Apple dan hè. Maar volgens The Information werkte het techbedrijf aan een functie die het mogelijk maakt om sms-berichten te verzenden van iPhone naar iPhone, zonder dat daarvoor mobiel netwerk nodig is.

Apple schuift idee op de lange baan

De sms-berichten zouden verzonden worden via lange-afstands radiogolven. Op die manier kunnen smsjes ook overkomen op plekken waar mobiel slecht of niet aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan een afgelegen plek (die kennen we in Nederland niet echt), of wanneer je op wintersport hoog op de berg staat. Voor de functie zou een chip van Intel nodig zijn.

Ondanks dat dit als een toffe functie klinkt die we best in de nieuwe iPhone 11 willen zien, lijkt het er op dat Apple de functie niet aan hun nieuwste smartphone gaat toevoegen. Volgens The Information is het project met de naam Project ”Off-Grid Radio Service” op de lange baan geschoven.

iPhone 11
(Bron: ANP. Photo by: Greg Baker / AFP)

Walkie talkie nog niet weggeconcurreerd door Apple

Het lijkt er dus op dat je je walkie talkies voor op zee en op de berg nog niet naar de kringloopwinkel moet brengen. Of we de functie alsnog in een nieuwere iPhone kunnen verwachten (iPhone 12, iemand?) is onbekend.

Wil je het iPhone 11 event op de voet volgen? Apple verklaarde onlangs op onhandige wijze de datum voor dit event. Lees er hier meer over.

Reageer op artikel:
Geschrapt: Apple werkte aan Walkie Talkie functie voor iPhone 11
Sluiten