Oh yeah! De Solar Bike is een elektrische racefiets op zonne-energie

Op WANT tonen we regelmatig de nieuwste elektrische fietsen, die je assisteren bij het trappen. Of je ‘m nu gebruikt om je ritjes wat minder inspannend te maken, of om kneiterhard over het asfalt te sjezen; voor iedereen is er wel een passend exemplaar te vinden.

De meeste e-bikes hebben een accu, die je via een stopcontact oplaadt waarna hij een aantal kilometer meegaat. Deze gave Solar Bike heeft z’n eigen zonnepanelen, die voor power zorgen!

Op een volle accu heeft de elektrische fiets een bereik van bijna zeventig kilometer. De maximale snelheid van de motor is 48 kilometer per uur, maar standaard staat hij op een wat relaxtere 25 km/u afgesteld.

Het is niet de eerste fiets met zonnepanelen die we tegenkomen. Deze classic ‘slimme fiets’ had ze ook, maar om de computersystemen te laten draaien; niet om te assisteren bij het trappen. De makers van de Solar Bike hadden het idee al behoorlijk lang, maar zonnecellen bereikten pas vrij recent de benodigde efficiëntie. De panelen in de wielen zijn gericht op de zijkant, waardoor de hoek niet bepaald optimaal is!

Of de Solar Bike binnen afzienbare tijd verkrijgbaar wordt is helaas nog niet bekendgemaakt.

Reageer op artikel:
Oh yeah! De Solar Bike is een elektrische racefiets op zonne-energie
Sluiten