Ola Smart Lock: slim deurslot scant je vingerafdruk, geen smartphone meer nodig

Je vingerafdruk is bijna uniek, dus het is een goede manier om te checken of jij wel… jij bent! Sommige telefoons en computers maken al gebruik van dit principe. De Ola Smart Lock gaat weer een stapje verder: dit deurslot gaat alleen open als het je vingerafdruk herkent!

Ola’s scanner is ingebouwd, dus als je afdruk eenmaal gekoppeld is aan het slot heb je je smartphone niet meer nodig om binnen te komen. Wel kun je op je phone de vingers van je vrienden of familie inscannen, zodat zij geen sleutel hoeven te lenen.

De Ola checkt niet alleen de tekening op je vinger zelf, maar gebruikt ook radiosignalen om te kijken of er ook echt een vinger achter zit. In principe hoef je je dus niet druk te maken dat iemand je afdruk namaakt. Veel andere smart locks zijn afhankelijk van een Bluetooth-signaal van je telefoon. De Ola is wat dat betreft echt een stap vooruit.

Handig is dat dit slot ook geleverd wordt als Europees inbouwslot, wat bijna iedereen in Nederland heeft.
Ola werkt op vier penlite-batterijen, en houdt het (ongeveer) twee jaar vol. Als je te laat bent met vervangen is er nog niets aan de hand. Ola heeft een noodbatterij én micro-USB-port zodat hij altijd extern opgeladen kan worden.

Het slot is te reserveren voor ongeveer 141 euro. Als het Kickstarter-project slaagt, wordt Ola in maart 2016 geleverd.

Reageer op artikel:
Ola Smart Lock: slim deurslot scant je vingerafdruk, geen smartphone meer nodig
Sluiten