Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Gadgets 6 nov 2014

Oldskool Winamp online te gebruiken via de magie van HTML 5

In een grijs verleden was het programmaatje Winamp de favoriete media-app van veel computergebruikers. Windows Media Player deed vet moeilijk over bepaalde bestandstypen en iTunes… tja, dat was ook véél meer gedoe en een stuk zwaarder voor je systeem. In Winamp kon je in de jaren ’90 al playlists samenstellen en cd’s rippen, terwijl het maar een paar MB groot was; iTunes (dat jaren later verscheen) tikte bijna de tweehonderd MB aan!

 
Na verschillende overnames en mismanagement kwam Winamp echter in een soort verdomhoekje terecht: de website Ars Technica schreef een goed verhaal over deze neergang! Sinds 2013 wordt het programma niet meer ondersteund. Er is sprake van een herlancering, maar wanneer die precies plaats zal vinden is niet duidelijk. Wat wél erg tof is, is dit project van Jordan Eldredge. Hij maakte een HTML 5-versie van de goede oude Winamp-player.

 
Via deze link kom je bij de speler terecht, waarna je bestanden van je computer in deze Winamp af kunt spelen. Erg cool! De app is getest met Firefox, Chrome en Safari. Internet Explorer is nog niet door Jordan getest, maar we ondervinden er zelf geen problemen mee.

De app is niet alleen cool, hij kan ook goed van pas komen als je op een bedrijfsnetwerk zit, waar je geen mediaspelers op kunt installeren!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oldskool Winamp online te gebruiken via de magie van HTML 5
Sluiten