Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 19 nov 2017

Deze slimme lamp luistert naar je en is ook een draadloze oplader

Omdat de meeste mensen Google Assistant en Alexa voornamelijk gebruiken om lampen aan en uit te doen, bedacht het bedrijf InstruMMents dat de assistenten evengoed direct in de lampen kunnen wonen. Het resultaat van deze gedachte is Olie: een slimme lamp in plaats van een slimme speaker met Google Assistant of Alexa.

Slimme lamp met Google Assistant of Alexa

Voortaan kun je dus meteen met je lampen praten, in plaats van dit via Google Home of je Echo te doen. Behalve zichzelf aan of uitschakelen, kan Olie je natuurlijk ook van alles vertellen over bijvoorbeeld het weer. Je kunt ervoor kiezen om of Google Assistant of Alexa als assistent te gebruiken. Je kunt echter niet beide assistenten tegelijkertijd in de lamp hebben wonen.

Olie slimme lamp

Olie is ook draadloze oplader

De slimme lamp blijkt vol verrassingen te zitten en heeft nog een handige feature, waar veel mensen blij van zullen worden. Hij is namelijk ook nog eens een draadloze oplader. Leg je smartphone gewoon op de voet van de lamp en hij wordt voor je opgeladen. Ontzettend handig en je hebt weer een apparaat minder, dat ook op tafel moet staan.

Olie slimme lamp

Verschillende versies en modellen

Olie komt in verschillende soorten en maten. Je kunt gaan voor een tafelmodel of een stalamp. Daarnaast kun je kiezen om bepaalde functionaliteiten wel of niet erbij te nemen. Met de stalamp kun je helaas niet draadloos opladen, maar het zou misschien ook niet handig zijn om je smartphone telkens op de grond te moeten leggen. De stalamp komt echter wel met de virtuele assistenten. Het tafelmodel is uitgerust met de draadloze oplader en assistent. Je kunt echter ook kiezen voor een model met alleen de assistenten of alleen draadloos opladen.

Olie slimme lamp

Early birds prijzen

Olie is een Indiegogo project en je kunt hem dan ook bemachtigen met een pledge. Voor 75 euro krijg je een tafellamp inclusief assistenten en draadloos opladen. Voor hetzelfde bedrag kun je ook kiezen voor de stalamp.

Google Assistant is maar een bezig bijtje en verhuist tegenwoordig naar allerlei soorten apparaten. Zo woont hij tegenwoordig ook in de Bose QuietComfort 35 II koptelefoon.

Indiegogo

Reageer op artikel:
Deze slimme lamp luistert naar je en is ook een draadloze oplader
Sluiten