‘Olivia Wilde gaat Spider-Man-film maken met vrouwen in de hoofdrol’

Zie jij het al voor je: een vrouwelijke Spider-Man, oftewel Spider-Woman? Als het aan Sony ligt komt die Marvel-film er aan.

Diversiteit is het nieuwe kernwoord in Hollywood. Films en series moeten tegenwoordig voldoen aan de samenleving vinden producenten. Zwarte filmmakers krijgen nu meer de ruimte en ook vrouwen staan nu meer dan ooit in de aandacht van Hollywood. Zij krijgen meer hoofdrollen en mogen ook vaker als regisseur aan de slag.

Vrouwen in de hoofdrol

Recent zien we al reboots van films die nu een zwart of vrouwelijk personage als hoofdrol hebben. Denk bijvoorbeeld aan Ghost Busters waarbij dit keer vrouwen de hoofdrol hebben of alle speculaties over de nieuwe James Bond. Verschillende mensen vinden dat de nieuwe Bond een vrouw of zwart moet zijn.

Het superheldengenre ligt hierbij al voorop. Zo was Black Panter de eerste superheldenfilm die volledig bestond uit een zwarte cast. Bovendien kwam Marvel ook met Captain America waarbij zowel de hoofdrol als regie in handen is van een vrouw. Bovendien komt er ook een serie met een vrouwelijke Hulk op Disney+ en gaan er ook geruchten dat Thor in de toekomst door een vrouw gespeeld gaat worden.

Spider-man of Spider-Woman?

De volgende superheldenserie waar een vrouw de hoofdrol kan pakken is Spider-Man. De Marvel-superheld waarvoor Sony de rechten bezit komt mogelijk met een vrouwelijke variant, vertellen bronnen aan Variety. Als regisseur is Olivia Wilde aangenomen. Zij heeft nog niet veel ervaring als regisseur. Eerder speelde ze als actice in Tron en had ze ook een rol als stemacteur in BoJack Horseman.

Spider-Woman is trouwens niet iets compleet nieuw. Al in de jaren ’70 kwam het personage voor in de Marvel comics. Bovendien is het karakter Spider-Gwen al recent verschenen in Spider-Man: Into the Spider-Verse. De personages bestaan al. Nu alleen de grote films nog. Tot die tijd kunnen we binnenkort gaan genieten van een nieuwe Black Widow en Captain Marvel-film. Ook zijn er alweer veel geruchten over andere nieuwe Spider-Man-films.

Reageer op artikel:
‘Olivia Wilde gaat Spider-Man-film maken met vrouwen in de hoofdrol’
Sluiten