Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 05/08/2016

Dé apps om de Olympische Spelen in Brazilië op de voet te volgen

Heb je alles in huis gehaald om onze Olympische helden aan te moedigen? De openingsceremonie voor de Olympische Spelen in Brazilië vindt namelijk in de nacht van vrijdag 5 augustus op zaterdag 6 augustus plaats. Dat betekent dus dat de Spelen (zo goed als) van start zijn gegaan. En dat wil je natuurlijk meemaken. Hoe? Met deze Olympische Spelen apps!

The Olympics komt regelrecht van het IOC

‘The Olympics’ is de officiële app van het IOC. De app biedt informatie en updates over álle Olympische Spelen. Dat betekent dat je niet alleen op de hoogte bent van alles rondom deze editie van de Spelen, maar ook van vroeger en die van 2018. Je kunt video’s terugkijken, resultaten opzoeken en atleten bestuderen. Te downloaden voor Android en iOS.

Als je enkel deze Spelen wilt volgen: Rio 2016

Wil je specifiek informatie over déze editie van de Olympische Spelen, dan moet je bij de Rio 2016-app zijn. Deze biedt up-to-date informatie over uitslagen, tussenstanden en het medailleklassement. Helaas zijn er geen video’s te vinden, wel foto’s. Mocht je in Rio zitten tijdens de Spelen, dan kun je met deze app bovendien ontdekken wat de beste zitplekken zijn in het stadion en welke plekken je echt een keer moet bezoeken in Rio de Janeiro. De app werkt op Android en iOS.

De échte oranjefan downloadt TeamNL

Als Nederland ben je natuurlijk vooral benieuwd naar de prestaties van onze sporters, en daarvoor gebruik je de TeamNL-app. Voorafgaand aan de Spelen kon je via de ‘Road to Rio’ volgen waar onze equipe mee bezig was, nu vindt je er nog steeds het laatste nieuws aangevuld met allerlei resultaten. Je kunt specifieke sporters volgen en automatisch een notificatie krijgen als ze aan de slag moeten. Via de Fanwall kun je samen met andere fans je enthousiasme delen. Oranjefan download de app voor Android en iOS nu!

De NOS laat je de Spelen mét beeld live volgen

De NOS-app is de enige plek in Nederland waar je alle sporten kunt livestreamen. De NOS zal op de televisie al een groot deel van de dag vullen met besprekingen en live-uitzendingen, maar veel sporten worden gelijktijdig gespeeld. Daarom moet je bij de app zijn om echt álles te kunnen volgen: in totaal zijn er straks veertien streams beschikbaar! Speciaal voor de spelen is er een schema toegevoegd waarmee je kunt zien wanneer welke sporters en sporten bezig zijn. De app werkt uiteraard op Android en iOS.

Rio 2016 – Aventuras de Tom

Met de vier voorgaande apps blijf je op de hoogte van wat er allemaal in Rio gaande is, maar voor kinderen is dat natuurlijk minder spannend. Voor hen heeft de Braziliaanse organisatie de ‘Aventuras de Tom’-app gebouwd. In deze game speel je als Tom, de mascotte van de Paralympische Spelen. Het gratis spel biedt meer dan twintig levels, waarin spelers muntjes verzamelen met verschillende regio’s uit Rio als achtergrond. Simpel, maar een prima spel voor op de achterbank. En natuurlijk kun je ‘m ook als volwassene een keer uitproberen. Android en iOS

Vijf Olympische Spelen apps

Met deze vijf Olympische Spelen apps heb jij alles in huis om onze Olympische helden bij te staan. Wordt jouw favoriete sport niet op televisie uitgezonden, wil je even livestreamen op werk of de uitslagen checken tijdens de pauze? Dat kan allemaal. Laten we hopen dat we flink wat plakken pakken!

Reageer op artikel:
Dé apps om de Olympische Spelen in Brazilië op de voet te volgen
Sluiten