Onbreekbare iPhone blijkt allang mogelijk – maar Apple wil niet

We kennen allemaal wel iemand die vrijwel altijd met een barst in het scherm van zijn smartphone rondloopt. Een beschadigd scherm is namelijk nog steeds een veelvoorkomend defect. Het Amerikaanse bedrijf Corning, dat vaste leverancier is van iPhone schermen, lijkt hierop allang een oplossing gevonden te hebben. De vraag is alleen of Apple hier wel interesse in heeft. 

Onbreekbare iPhone

Het is ons allemaal weleens overkomen. Een barst of scheur in het scherm van je smartphone. Ondanks dat Corning ieder jaar weer sterker Gorilla Glass aan Apple levert kan het scherm van de iPhone nog steeds kapotgaan. Tenzij er een bepaalde aanpassing gedaan wordt.

Het blijkt namelijk dat het glas slechts één millimeter dikker gemaakt hoeft te worden om onbreekbaar te zijn. Dit klinkt misschien als grootspraak, maar Corning geeft aan dat er tijdens een open dag verschillende journalisten waren die dit hebben mogen testen. Het glas overleefde daar een drop test van twee meter hoog en was ook niet met een metalen voorwerp stuk te krijgen.

Waarom Apple er niet voor kiest om direct een model iPhone met één millimeter aan extra glas te gaan produceren? Omdat dit het toestel aanzienlijk dikker zou maken. De iPhone XS is bijvoorbeeld slechts 7,7 millimeter dik. Wanneer men daar zowel aan de voor- als achterkant een millimeter aan toevoegt, dan zorgt dan voor een zichtbaar dikker toestel. Hier zou Apple geen zin in hebben.

Apple iPhone

Daarnaast zijn er nog wel wat praktische bezwaren. Een scherm met dikker glas zou mogelijk het beeld minder goed doorlaten. Het glas dat momenteel gebruikt wordt zou namelijk slechts zo’n 0,4 millimeter dik zijn. Al zeggen zowel Apple als Corning weinig over wat voor glas er precies voor de iPhone gebruikt wordt.

Opvouwbaar glassoort?

Daarnaast werkt Corning ook aan glassoort dat zo flexibel is dat men het zou kunnen opvouwen. Dit werkt wellicht beter dan flexibel plastic, het materiaal waar de huidige opvouwbare smartphones van zijn gemaakt. Gezien de ellende rondom Samsung’s Galaxy Fold lijkt dat namelijk geen succes te zijn.

Meer Apple?

In onze eigen podcast WantKast praten we je wekelijks bij over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Tech. Uiteraard kan een merk als Apple daarbij niet ontbreken. We bespreken de laatste in’s en out’s van het bedrijf en delen onze mening.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Onbreekbare iPhone blijkt allang mogelijk – maar Apple wil niet
Sluiten