Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 21 dec 2017

Zo verander je hoe de ondertiteling op Netflix eruit ziet

Als je aan het genieten bent van  je Netflix serie, kan ondertiteling een hele uitkomst zijn. Soms versta je net niet wat er gezegd wordt en over het algemeen vinden mensen het fijn om onderaan het beeld een vertaling in hun eigen taal te kunnen lezen. Soms is het echter net niet allemaal zoals je het zou willen. Zo kun je de ondertiteling helemaal naar hartelust aanpassen.

Taal aanpassen

De taal van je Netflix serie kun je makkelijk aanpassen. Soms is het fijn om hem in het Nederlands te hebben staan, maar soms wil je misschien ook je Engels een boost geven door hem in het Engels te zetten. Het aanpassen kun je doen op het apparaat, waarop je je Netflix content bekijkt. Selecteer het praatballonnetje en kies de taal die je wilt. Welke taal wordt weergegeven hangt af van de film of serie zelf.

Ook kiest Netflix de talen die het meest relevant voor je worden geacht. Als je voorkeurstaal er niet bijstaat kun je deze instellen door op de website naar je account te gaan. Onder Mijn Profiel kies je voor Taal. Hier kun je je voorkeurstaal voor de ondertiteling instellen.

Weergave ondertiteling aanpassen

Als je dan de gewenste taal hebt, kan het ook nog gebeuren dat je de ondertiteling niet goed kunt lezen. Gelukkig kun je ook nog de grootte en kleur van de tekst aanpassen, zodat je eindelijk achterover kunt leunen en niet meer scheel hoeft te kijken. Om het uiterlijk van je ondertiteling aan te passen ga je weer in je account naar Mijn Profiel. Deze keer kies je voor Weergave van ondertitels, waarop je een pop-up venster krijgt om alles aan te passen.

Hier kun je het lettertype, de kleur en grootte veranderen, maar je kunt er ook voor kiezen een schaduw aan de tekst te geven of bijvoorbeeld een achtergrondkleur instellen. Probeer verschillende opties, totdat je alles goed kunt volgen en het geen pijn aan je ogen doet. Bovenin het scherm kun je meteen checken hoe de nieuwe instellingen eruit komen te zien.

Nu je ondertiteling op en top is, moet je natuurlijk wel iets hebben om te kijken. Dit zijn dé films en series om tijdens te kerstvakantie te proberen.

Reageer op artikel:
Zo verander je hoe de ondertiteling op Netflix eruit ziet
Sluiten