Milton Broen
Milton Broen Fotografie 19 nov 2015

Onderzoek naar smartphonegebruikers’ ergere vrees; naaktfoto’s – of bankgegevens gelekt

Door de komst van de mobiel en internet bankieren is het gemakkelijker dan ooit om je bankzaken te beheren. Even inloggen via het internet en klaar ben je. Hoe vervelend zou het echter zijn als je (mobiele) bankgegevens in verkeerde handen terechtkomen? Vervelender dan als er naaktfoto’s van je worden gelekt of niet?

Minder waarde aan naaktfoto’s dan aan bankgegevens

Antivirusbedrijf Avast heeft 25.000 smartphonegebruikers verdeeld over elf landen ondervraagd wat écht belangrijk is op het gebied van veiligheid op hun smartphones. De resultaten waren verrassend! Uit het onderzoek blijkt namelijk dat smartphonegebruikers liever hebben dat er naaktfoto’s van zichzelf worden gelekt dan hun bankgegevens. Er waren echter wel verschillen per land, maar uiteindelijk was er geen enkel land dat liever heeft dat de bankgegevens bekend zijn dan hun blote lichaam. Zo kun je onder andere aan de onderstaande resultaten zien dat inwoners van de Verenigde Staten het minst een issue hebben met het lekken van naaktfoto’s en mensen uit Argentinië het meest.

Andere boeiende resultaten

Het onderzoek bracht nog enkele leuke resultaten naar boven. Zo vinden inwoners uit de Verenigde Staten, India, Frankrijk en Tsjechië het openbaren van hun internetgeschiedenis het ergst. Inwoners uit Brazilië, India en het Verenigd Koninkrijk zijn op hun beurt weer het bangste dat hun huwelijk stukloopt als hun echtgenoot de internetgeschiedenis doorspit. Ook werd duidelijk dat inwonenden van Spanje, Tsjechië en Frankrijk de meeste pikante foto’s en video’s versturen terwijl mensen uit Duitsland, Argentinië en het Verenigd Koninkrijk dat liever doen door middel van seksueel-getinte berichtjes.

Het beveiligen van je smartphone

Het onderzoek onderzocht of de inwoners van de verschillende landen ook doorhadden dat ze hun privacy konden waarborgen door middel van een goed wachtwoord of een vingerafdruk. Hier zijn inwoners van Spanje, Frankrijk en Duitsland het beste van op de hoogte, terwijl die uit Brazilië, Mexico en Argentinië hun smartphones het minste beschermen. Mensen uit de Verenigde Staten bevinden zich tussen Rusland en India in met een percentage van 65,4 procent die hun telefoon vergrendelt met een wachtwoord of vingerafdruk. Dat laat toch zien dat we nog veel te leren hebben als het gaat om ons smartphonegebruik!

Reageer op artikel:
Onderzoek naar smartphonegebruikers’ ergere vrees; naaktfoto’s – of bankgegevens gelekt
Sluiten