Onderzoek onthult hoe belachelijk lang we in ons leven naar smartphones staren

Inmiddels zijn we in onze maatschappij zo ver dat we kunnen toegeven dat we op een dag veel te lang met onze smartphones bezig zijn. Maar nu is er een onderzoek dat laat zien hoe lang we in heel ons leven naar het scherm van onze telefoons staren. Ook is gekeken naar welke groep mensen vaak met hun smartphone bezig is.

Vorige week is het resultaat van een onderzoek naar buiten gebracht waaruit op te maken is hoe lang de mens gemiddeld met zijn smartphone bezig is. Toegegeven, dit onderzoek beslaat alleen de gemiddelde Amerikaan, maar we zijn ervan overtuigd dat de resultaten ook prima kunnen gelden voor de gemiddelde Europese gebruiker. De gemiddelde Amerikaan is namelijk zo’n negen jaar van zijn leven bezig met zijn smartphone. En, niet geheel tegen de verwachtingen in, de millennial is de groep mensen die het meeste bezig is met smartphones. Uit het onderzoek blijkt dat ze maar liefst 3,7 uur per dag met hun smartphone bezig zijn.

OnePlus 8T
De OnePlus 8T (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Negen jaar bezig zijn met smartphones

Gen X, de generatie voor de millennial, besteedt ongeveer drie uur per dag aan smartphones, terwijl boomers 2,5 uur per dag daarvoor vrijmaken. Dit heeft verschillende redenen; een recente verklaring is dat het coronavirus ervoor gezorgd heeft dat we iets vaker onze smartphone erbij pakken dan voorheen het geval was. Heel veel sociale interacties vinden nu op een smartphone plaats, omdat fysiek afspreken er in heel veel gevallen niet in zit.

Dat neemt niet weg dat een groep mensen gewoonweg verslaafd is aan het gebruik van mobiele telefoons of technologie in het algemeen, omdat smartphones een grote rol in ons leven spelen. Uit andere onderzoeken blijkt dat Amerikanen al jaren kampen met een smartphoneverslaving. Ze kunnen hem moeilijk wegleggen, kijken er vaker op dan zou hoeven en hebben moeite met het reduceren van de schermtijd. En dat terwijl bedrijven als Google, Facebook en Apple de laatste tijd meer inzetten op een vorm van digitale gezondheid, om ervoor te zorgen dat je je telefoon er toch wat minder snel bij pakt.

Whistle Out

Reageer op artikel:
Onderzoek onthult hoe belachelijk lang we in ons leven naar smartphones staren
Sluiten