Zuhre Orhon
Zuhre Orhon 21 apr 2016

Onderzoek: ouders van dezelfde sekse hebben geen negatief effect op kinderen

Homoseksualiteit lijkt vandaag de dag nog steeds een issue te zijn. Vooral wanneer twee mensen van hetzelfde geslacht een kind willen opvoeden. We kwamen bij NSMBL dit artikel tegen waarin dit onderwerp aandacht krijgt. Het blijkt namelijk dat er nooit is bewezen dat ouders van dezelfde sekse een negatieve invloed op hun kinderen hebben. Toch wordt hier onderzoek naar gedaan. Puur om te kijken of er inderdaad verschillen zijn.

Onderzoek naar de effecten van ouders van dezelfde sekse op hun kinderen

Een onderzoeksteam uit de Verenigde Staten en Nederland heeft dit onderzoek onder heteroseksuele en ouders van dezelfde sekse en hun kinderen uitgevoerd. Hierbij werd naar de gezondheid van de kinderen, emotionele problemen, hun sociale gedrag en leergedrag gekeken. Het onderzoek richtte zich voornamelijk op de vrouwelijke stellen, omdat er weinig mannelijke stellen met kinderen waren. Voor de vergelijking tussen de heteroseksuele en ouders van dezelfde sekse stelden de onderzoekers een aantal gegevens van de koppels vast. Het ging vooral om gegevens als hun leeftijd en opleiding. Maar ook de demografische gegevens van de kinderen werden vastgesteld. De enige variabele tussen de koppels was uiteindelijk het geslacht van de ouders.

De wetenschappers concluderen dat er geen verschillen zijn wat betreft de gezondheid van de kinderen. Maar er werd wel een opmerkelijk verschil tussen de ouders gevonden. Deze interessante bevinding kun je bij NSMBL vinden. Anyway, nu is het voor eens en altijd duidelijk dat ouders van hetzelfde geslacht geen negatieve effecten op hun kinderen hebben. Dus als je same-sex koppels kent of bent, maak je niet druk om de gezondheid van je kind. Want jij bent wie je bent en niemand kan dat veranderen. Zolang jij je kind de liefde en aandacht schenkt dat ‘ie nodig heeft, zal ‘ie een gelukkig leven leiden!

Reageer op artikel:
Onderzoek: ouders van dezelfde sekse hebben geen negatief effect op kinderen
Sluiten