Rutger Houweling
Rutger Houweling Fotografie 9 mei 2016

One Minute WANT: is de Huawei P9 een smartphone die je om de camera koopt?

Eerder dit jaar imponeerde het Chinese Huawei door aan te kondigen dat het met het Duitse Leica samenwerkt. Hier lees je meer over deze bundeling van krachten. Het nieuwe vlaggenschip, de P9, werd dan ook van een door Leica ontwikkelde 12MP Dual camera voorzien. En yes, je leest het goed. Het gaat om een Dual camera! Huawei en Leica hebben een ‘standaard’ RGB-camera én een monochrome camera in het toestel gestopt. Hierdoor wordt volgens Huawei een beeld met ongekende scherpte en levendigheid gecreëerd. Het is dus duidelijk dat Huawei smartphonefotografie belangrijk vindt. Logisch, want dat vindt de consument ook. Is de Huawei P9 dan ook een smartphone die je om de camera koopt? Ontdek het in onze ‘One Minute WANT’.

Meer video’s van ons zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal:

Ging dat te snel?

Dan moet je de video nog een keer bekijken ;-). Huawei is erin geslaagd om samen met Leica de P9 van een fantastische camera, of beter gezegd, twee fantastische camera’s te voorzien. De resultaten zien er, zoals je hieronder kunt zien, goed uit en zijn wij fan van de monochrome camera om zwartwitbeelden te creëren. Foto’s in situaties met minder licht worden goed getoond, alleen moet je niet inzoomen, want dan verliest het beeld veel resultaat. Dit is bijvoorbeeld bij de Samsung Galaxy S7 en LG G5 minder het geval. Maar aangezien je de foto’s hoogstwaarschijnlijk via Instagram deelt zullen je bewonderaars niets zien. Met de focus zit het ook goed, alleen ook hier wint de Galaxy S7 het van de P9. Het is bewonderenswaardig hoe snel de Galaxy S7 focust. Huawei moet hier bij een volgend toestel dan ook extra terrein winnen.

Is de Huawei P9 een smartphone die je om de camera koopt?

De camera’s van de Huawei P9 werken top. Huawei heeft echter te veel functies aan de software toegevoegd waardoor het soms een onoverzichtelijke spiegelreflexcamera wordt waar je voor smartphonefotografie helemaal geen zin in hebt. Moet je met je smartphone in RAW formaat kunnen fotograferen? Niet per se. Het is cool dat ik handmatig de instellingen kan aanpassen en wil ik snel kunnen schakelen tussen de RGB – en de monochrome camera. Maar uiteindelijk wil ik een briljante point-and-shoot uit mijn broekzak halen. That’s it! Ik denk dan ook dat Huawei het voor een volgend toestel allemaal wat simpeler moet maken en werken aan de autofocus. En als het dan afstapt van de Android laag EMUI en kiest voor een stock versie van Android dan kan Huawei wel eens een WANT van ons krijgen. Voor de Huawei P9 blijft het bij een ‘Nice’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
One Minute WANT: is de Huawei P9 een smartphone die je om de camera koopt?
Sluiten